Opgericht op 20 mei 1968
 

Eerste dag 3 medailles

[b]De eerste dag van de Brabantse Kampioenschappen 2011 lange baan (BK2011lb) heeft drie medailles opgeleverd voor de 12 zwemmers die naar Eindhoven waren gegaan. Sanne, Jade en Thomas wisten allen een medaille te veroveren.Daarnaast werden er 11 persoonlijke records in het 50 meter bad en 4 in het 25 meter bad aangescherpt, werd er een clubrecord verbeterd en wisten 4 personen onder de richttijd voor de NJK2011lb te blijven.[/b]

Sanne haalde de mooiste medaille, zij werd eerste op de 100 schoolslag. Halverwege had ze een ruime voorsprong maar bij de finish was daar nog 0,01 seconde van over. Haar eindtijd was wel onder richttijd voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen 2011 lange baan (#NJK2011lb). Eerder had Sanne op de 50 vlinderslag haar snelste tijd ooit verbeterd.

Thomas wist zijn derde plaats van de inschrijving te verbeteren, hij tikte als tweede aan op nog geen halve seconde van het goud. Hij verbeterde hiermee zijn eigen clubrecord uit Antwerpen en bleef uiteraard onder de richttijd voor de NJK. Op de 50 vrije slag mocht Thomas niet naar het podium, maar wist wel 5e te worden.

De laatste die een medaille haalde was Jade. Zij zwom op de 50 vlinderslag naar het brons in een nieuw persoonlijk record voor het 50 meter bad. Later op de 100 schoolslag verbeterde ze ook haar tijd, maar kon niet op het podium eindigen.

Voor Carmen en Marjolein was het de eerste keer dat zij 50 vlinderslag in het 50 meter bad zwommen. Ze deden dit heel goed en kunnen beide tevreden terug kijken op hun deelname aan de BK2011lb. Voor Marjolein komt er nog een vervolg met haar deelname op de 4 x 100 vrije slag op de laatste dag.

Lukas, Bart, Kim, Chantal en Tonny kwamen ook persoonlijk aan de start. Lukas stond bij de start van de 50 vrij niet stil en werd dus gediskwalificeerd. Aan het einde van de dag had hij bij de finish van de 100 rugslag de pech niet goed uitkomen, maar werd hij wel 5e in een nieuwe persoonlijke toptijd. Voor Bart was er ook een start op de 50 vrij. Hij heeft de laatste weken niet in het zwembad getraind, maar liet zien goed mee te kunnen. Bij de jongens geboren in 1993 en 1994 werd hij 8e en was hij de 2e van zijn leeftijd. Zijn eindtijd van 26.65 is 0,05 seconden boven de NK limiet, maar op basis van zijn tijd uit het 25 meter bad mag Bart in juni naar de Nederlandse Kampioenschappen 2011 lange baan (NK2011lb).
Kim wist op de 50 vlinderslag haar persoonlijke tijd uit het 50 meter bad aan te scherpen. Ze zwom ruim 0,3 seconden sneller dan een jaar geleden in Antwerpen. Voor haar zit de Brabantse er op, maar ze zal zeker volgend seizoen proberen de 32 seconden grens te doorbreken.
Chantal zwom op de 100 schoolslag een klein persoonlijk record voor het 50 meter bad. Zij verbeterde zich met 0,03 seconden maar kon haar goede klassering van de inschrijving niet handhaven. Net als Chantal zwom ook Tonny 100 schoolslag. Zij verbeterde haar tijd van een week geleden met 0,08 seconden. Er had misschien meer ingezeten als een vierde plaats als alles beter was gegaan.

Met de drie medailles staan de Biesboschzwemmers op een 12e plaats in het medailleklassement.

Morgen komen er 9 personen aan de start. Volgens de inschrijvingen staat er 5 keer een Biesboschzwemmer op een medailleplaats, maar papier is geduldig.