Opgericht op 20 mei 1968
 

Recreanten Biesboschzwemmers behalen acht medailles

Giessen, 29 januari 2011 – Terwijl de zon het aangenaam maakte om buiten te zijn, hebben 27 zwemmers van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de Jeugd4kamp. Deze vierkamp wordt gehouden tussen Bijtelskil, Den Doorn, ZVDO en De Biesboschzwemmers. De laatsten waren vandaag gastheer. Met 3 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen medailles gingen de Werkendammers huiswaarts.

De eerste medaille was een prooi voor Ivan Pruijsen. Hij zwom op de 25 vrije slag bijna 9 seconden van zijn tijd af en zag dit beloont met een zilveren medaille. Later op de 25 schoolslag zwom Ivan weer een persoonlijk record en mocht nu een bronzen medaille op halen.

Na Ivan wisten Julia Verhoeven en Simon Schmidt medailles te halen. Op de 50 schoolslag waren zij beide de besten, waarbij Simon zijn tijd ook nog verbeterde. Na de pauze op de 25 vrije slag wist Simon opnieuw voor iedereen aan te tikken. Julia moest genoegen nemen met een bronzen medaille, maar beide wisten wel hun tijden aan te scherpen.

De laatste die medailles wist te halen was Tom Kruis. Op zowel de 50 rugslag als de 50 schoolslag wist Tom beslag te leggen op een zilveren medaille met op beide afstanden goede tijdsverbeteringen.

Behalve de medailles en de persoonlijke records van bovengenoemde zwemmers, wisten de volgende zwemmers ook records te zwemmen: Rebecca Branderhorst, Sarah Damen, Femke Golveringen, Genista Ippel, Jelle Ippel, Marlies de Jong, Nick Lisman, Leandra van Oord, Iris Pruijsen, Romy Teuling, Laura Verhoeven, Iris Visser en Maud de Visser.

In het dagklassement was er voor de Biesboschzwemmers een vierde plaats met 36 punten. Bijtelskil eindigde met 37 punten op een derde plaats. ZVDO wist met een voorsprong van 5 punten op Den Doorn de dagwinst te halen. Voor de winst was 46 punten nodig, dat betekend dat de zwemmers van Den Doorn 41 punten haalden. In de tussenstand staat ZVDO op 138 punten,. De Biesboschzwemmers op 117, Den Doorn 111 en Bijtelskil heeft al 108 punten bij elkaar gezwommen. Op zaterdag 5 maart is de laatste wedstrijd en wordt er ook bekend wie dit seizoen de beste vereniging was in de Jeugd4kamp.

%d bloggers liken dit: