Speedo ranglijsten Ronde 2

Op zondag 12 december 2010 hebben 14 zwemmers en zwemsters in Vlijmen mee gedaan aan de 2e ronde van de Speedo voorronde wedstrijden. Alle tijden van Kring Noord-Brabant zijn onder elkaar gezet en per afstand en categorie is er een ranglijst gemaakt. De beste 18 per afstand en categorie mogen in Oss tijdens de Kring Speedo Finale om de medailles strijden met uitzondering van de junioren 1 en 2.

Bij de meisjes minioren 2 en 3 kwam Michelle Paans aan de start. Zij moest 100 rugslag en 100 vrije slag zwemmen. Op de rugslag werd Michelle 2e, maar het verschil met nummer 1 was minder dan een seconde. Op de vrije slag staat Michelle op een derde plaats.

Bij de meisjes minioren 4 komen Femke Golverdingen, Ilse van de Pol en Julia Verhoeven aan de start. Zij zwommen ook 100 rug- en vrije slag. Op de rugslag is de volgorde Femke, Ilse en Julia. Ze staan resp. op een 25e, 29e en 31e plaats. Op de vrij staan de dames op de plaatsen 21, 24 en 35. De namen die bij de plaatsen horen zijn Ilse, Julia en Femke.

Voor de minioren 5 stond er 100 vlinderslag en 200 vrij op het programma. Carmen Damen staat op de vlinderslag op een 20e plaats. Op de vrije slag vinden we haar 4 plaatsen hoger terug, namelijk op plaats 16.

De laatste dames die aan de start kwamen waren Jade Groeneveld, Sanne van de Pol, Anne Ippel en Chantal Paans. Zij moesten 200 rugslag zwemmen. Jade verbeterde haar clubrecord en dit is goede voor een 4e plaats. Sanne werd 10e en Anne 29e. Chantal vinden we terug op een 35e plaats bij de meisjes junioren 1 en 2.

De jongste jongen die aan de start verscheen was Simon Schmidt. Hij moest bij de jongens minioren 2, 3 en 4 50 vlinderslag en 100 vrije slag zwemmen. Op de vlinder werd hij 14e in Brabant en op de vrije slag behoort hij tot de top 10 met een 9e plaats.

Tom Kruis zwemt bij de minioren 5 en moest ook 50 vlinderslag en 100 schoolslag zwemmen. Op de vlinderslag staat Tom op een 18e plaats en op de schoolslag staat hij 11e.

Xander Korsman moest hetzelfde programma als Carmen zwemmen, namelijk 100 vlinderslag en 200 vrije slag. Op de vlinderslag zien we Xander terug op een 36e plaats en op de vrij werd hij 23e.

De laatste jongens aan de start waren Thomas Zielhorst en Devlin Boje. Op de 200 rugslag verbeterde Thomas zich spectaculair en dit is goed voor een gedeelde 2e plaats. In de ranglijst staat hij als derde. Devlin eindigde net buiten de top 50, namelijk op een 51e plaats van de 55 zwemmers. Van die 55 zwemmers hebben er 5 een diskwalificatie achter hun naam staan en Devlin deed alles wel goed.

Op 23 januari 2011 staat de derde ronde op het programma. De uitnodiging hiervoor is al uitgedeeld. In datzelfde weekend gaan de masters naar Heerenveen voor het NMK dus Dennis Klop is niet aanwezig bij de speedo, maar wel Mark Visser.