Jade Groeneveld en Thomas Zielhorst zwemmen clubrecord

Vlijmen, 12 december 2010 – Net als in oktober was de locatie voor deze Speedo wedstrijd het zwembad in Vlijmen. Het leverde 13 persoonlijke nieuwe toptijden op, 7 Brabantse en 2 Nederlandse limieten. Daarnaast was er een medaille-oogst van 2 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen medailles. Medailles waren er voor Michelle Paans, Simon Schmidt, Tom Kruis, Jade Groeneveld, Sanne van de Pol en Thomas Zielhorst.

Jade en Thomas wisten allebei een clubrecord te zwemmen in een tijd die sneller is dan de richttijd voor de NJK. Jade had de 200 rugslag al eind november gezwommen en wist nu enkele tienden van haar tijd te halen. Voor Thomas was het de eerste keer dit seizoen. Hij opende ongeveer drie seconden boven zijn 100 meter tijd en kon het tempo goed volhouden. Zijn eindtijd was 4 seconden onder de richttijd en tevens goed voor het clubrecord op deze afstand. Sanne wist de 200 ‘rug’ af te leggen binnen de 3 minuten en heeft nu voor deze afstand ook een startbewijs voor de ‘Brabantse’. Chantal Paans en Devlin Boljé zwommen de afstand voor de eerste keer en deden dit zeer verdienstelijk. De laatste deelneemster op de rugslag was Anne Ippel en zij verbeterde zich met ruim 7 seconden. Thomas, Jade en Sanne wisten alle drie een medaille te halen. Thomas was de beste en Jade en Sanne eindigden respectievelijk op de plaatsen twee en drie.

De jongste deelneemster, Michelle, mocht twee keer naar het podium om een medaille op te halen. Op de 100 vrije slag wist zij in een nieuwe toptijd derde te worden. Later op de 100 rugslag wist ze zich opnieuw te verbeteren en was de snelste van haar leeftijd.

Simon was de vorige keer goudhaantje, maar had deze keer meer tegenstand. Op de schoolslag werd hij tweede, maar kon zijn tijd niet verbeteren. Later op de 50 vlinderslag eindige hij net naast het podium, maar opnieuw was hij niet sneller dan zijn beste tijd.

Ilse van de Pol had op de 100 vrije slag pech net naast het podium te eindigen, maar zij verbeterde zich wel. Voor Femke Golverdingen was er ook een persoonlijk record op deze afstand. Julia Verhoeven zwom voor het eerst 100 vrije slag en rugslag. Op de ‘vrij’ eindigde ze net achter Ilse op een vijfde plaats. Ook op de rugslag eindigde ze achter Ilse, maar Femke was hierop de beste Werkendamse.

Tom haalde de laatste medaille. Hij wist op beide afstanden, 100 schoolslag en 50 vlinderslag, zich te verbeteren en op de schoolslag was dit genoeg om een zilveren medaille op te mogen halen.

De laatste twee deelnemers, Carmen Damen en Xander Korsman, moesten 100 vlinderslag en 200 vrije slag zwemmen. Voor beide was het de eerste keer dat zij deze afstanden in een 25 meter bad zwommen. Ze wisten het allemaal goed uit te voeren en dat is zeker op de zware vlinderslag heel goed te noemen.

Op 23 januari staat de derde speedo wedstrijd van dit seizoen op het programma. Opnieuw zullen de 14 zwemmers dan hun best doen om hun tijden aan te scherpen en een poging ondernemen om op het podium te eindigen.