Opgericht op 20 mei 1968
 

Vijf klassementsprijzen voor BBZ-masters

Eindhoven, 11 december 2010 – Een groep van 6 zwemmers en zwemsters is afgelopen weekend naar Eindhoven gegaan om daar deel te nemen aan een masterswedstrijd. Deze wedstrijden speciaal voor zwemmers vanaf 20 jaar beleefde daar de afsluiting voor de Zuidelijke Cirkel 2010. Met negen eerste, twee tweede en drie derde plaatsen kon men weer terug naar Werkendam gaan. Aan deze wedstrijd deden 250 zwemmers mee die goed waren voor ruim 800 starts. Aan het einde van de wedstrijd werden de klassementsprijzen verdeeld van het jaar 2010.

Van de zes zwemmers wisten drie zwemmers prijs te halen in de eindklassementen. Annette Wijnja en Tonny Methorst wisten beide 2 klassementen te winnen en Dennis deed dit in één klassement. Annette was in haar categorie, dames 40 – 44 jaar, de beste in de grote vrije slag en grote wisselslag. Het klassement van de grote vrije slag gaat over de 25, 50, 100 en 200 vrije slag. De grote wisselslag bestaat uit 100 vlinderslag, rugslag, schoolslag, vrije slag en wisselslag. Voor Tonny er goud in de grote vrije slag bij de dames tussen 20 en 24 jaar en ook in de kleine wisselslag. De kleine wisselslag is het klassement over 25 vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag. Dennis haalde bij de heren tussen 25 en 29 jaar de eerste plaats in het grote vrije slag klassement.

Behalve de klassementen waren Annette en Tonny tijdens deze wedstrijd ook succesvol met drie eerste plaatsen. Annette was de beste op de 25, 50 en 400 vrije slag. Op de 400 vrije slag verbeterde ze haar eigen masters clubrecord en haar persoonlijke record. Tonny deed het iets beter dan Annette. Op de 25 vlinderslag, 100 en 400 vrije slag was Tonny bij de ’20-plussers’ de beste en daarnaast haalde ze ook nog een bronzen medaille op de 25 rugslag. Haar tijd op de 100 vrije slag was sneller dan de richttijd voor de Brabantse Winter Kampioenschappen over een kleine maand. Op de 100 en 400 vrije slag, 25 vlinderslag en rugslag verbeterde ze ook nog de masters clubrecords en waren er persoonlijke records op de 25 rugslag en vlinderslag en 400 ‘vrij’.

Sabrina Amperse haalde twee gouden en een zilveren medaille. Sabrina startte op de 25 vlinderslag, rugslag en vrije slag. Op de eerste twee afstanden was ze de snelste en op de vrije slag de op een na snelste. Dennis haalde de laatste gouden medaille. Hij deed dit in dezelfde leeftijdscategorie als Sabrina, 25 – 29 jaar, maar dan bij de heren. Dennis was de beste op de 25 vrije slag.

Voor vader en zoon Visser, Pieter en Mark, waren er in totaal drie prijzen. Pieter haalde een derde plaats op de 25 rugslag, maar op de 25 vlinderslag en vrije slag wist hij net als op de rugslag een masters clubrecord te zwemmen. Pieter is de eerste die uitkomt bij de heren tussen 50 en 54 jaar en dus was het zwemmen van de records niet al te moeilijk. Mark haalde op de 25 rugslag een bronzen medaille, maar op de 25 vlinderslag was er een zilveren. Op de eerste afstand verbeterde hij zijn beste tijd en wist ook het clubrecord aan te scherpen.

In het derde weekend van januari gaan Annette, Tonny, Dennis samen met Kim Wijnja en Harry Cornet naar Heerenveen om daar deel te nemen aan de Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan. In januari van dit jaar was de deelname aan deze kampioenschappen heel succesvol met 25 medailles, of dat dan opnieuw behaald wordt is afwachten.