Opgericht op 20 mei 1968
 

Negen medailles voor BBZ-masters

Eindhoven, 7, 8 en 9 mei 2010 – Vijf zwemmers van de Biesboschzwemmers hebben het afgelopen weekend deelgenomen aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen. Deze wedstrijd werd gehouden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. De oogst voor de Werkendammers was 4 gouden, 4 zilveren en een bronzen medaille. Daarnaast werden er 13 mastersclubrecords, 2 Brabantse Masters Records (BMR) en een Nederlands Masters Record (NMR) gezwommen.

De meest succesvolle deelnemer was Annette Wijnja (1967). Op de 50, 100 en 200 schoolslag was zij de beste bij de dames tussen 40 en 44 jaar. Daarnaast wist zij op de 200 schoolslag haar eigen Brabantse en clubrecord en het Nederlandse Masters Record te verbeteren. Op de 50 en 100 vrije slag werd ze vierde.

De laatste gouden medaille ging naar Arjon de Bok (1969). Hij werd Nederlands Kampioen op de 100 vlinderslag. Het verschil met nummer twee was niet groot. Op de halve afstand bleef Arjon net boven de halve minuut steken, maar zijn tijd was wel goed voor zilver. De laatste medaille haalde Arjon op de 200 rugslag. Deze was van een bronzen kleur. Op al de afstanden wist Arjon tevens een clubrecord te zwemmen. Op de 50 en 100 rugslag haalde Arjon net als Annette vierde plaatsen.

De laatste die persoonlijke medailles wist te winnen, was Francijna de Kooter (1980). Zij deed mee op de 100 en 200 rugslag en werd op beide afstanden tweede en zwom op deze afstanden een clubrecord. Het meest verrassende is dat zij op de 100 rugslag een Brabants Masters Record wist te zwemmen. Als startzwemster van de 4 x 50 meter wisselslag zwom zij op de 50 rugslag ook een clubrecord. Dennis Klop (1983), Arjon en Tonny Methorst (1988) zorgden er voor dat de ploeg een tweede plaats wist te halen.

Voor laatst genoemde was het een succesvolle deelname qua tijden. Tonny wist op de 100 en 200 vrije slag en 200 wisselslag haar persoonlijke records ruim aan te scherpen. De laatste twee afstanden mag zij over twee weken tijdens de Brabantse Kampioenschappen opnieuw zwemmen en kan dus misschien nog wel harder. Haar beste prestatie haalde Tonny op de 400 vrije slag, ze werd vijfde. Op de overige afstanden werd Tonny elke keer zesde bij de dames 20-plus.

Dennis had de afgelopen tijd minder kunnen trainen, maar wilde wel kijken wat zijn mogelijkheden waren. Op de 200 schoolslag werd hij vijfde en op de halve afstand maar een plaats lager. De schoolslagsprint was goed voor een tiende plaats en op de 200 wisselslag bleef hij net boven zijn tijd, maar werd slechts twaalfde. Al met al viel het enigszins tegen.

Met nog de Brabantse Kampioenschappen, Kring Speedo finales, Nationale Kampioenschappen en clubkampioenschappen op het programma zit het seizoen er bijna op. Het is al een mooi seizoen geweest en dit kan misschien nog wel heel mooi afgesloten worden.

Fotos: