Opgericht op 20 mei 1968
 

Gezocht: officials

Aan de ouders van de kinderen die zwemmen bij De Biesboschzwemmers.

U zult vast vaak genieten van het enthousiasme waarmee uw kind aan de zwemtrainingen deelneemt. En u gaat ongetwijfeld , als u kunt, mee naar de zwemwedstrijden waaraan uw zoon en/ of dochter deelneemt om hem ( haar ) aan te moedigen.

Om zo’n wedstrijd goed te laten verlopen zijn er vrijwilligers nodig.

De kinderen moeten naar het zwembad gebracht worden, ploegleiders zorgen ervoor dat de kinderen op tijd aan de start verschijnen en trainers begeleiden de kinderen tijdens de wedstrijden.

Ook worden de tijden die de kinderen op de verschillende afstanden zwemmen opgenomen, waardoor ze hun eigen prestaties op de voet kunnen blijven volgen. Zodat ze met nog meer enthousiasme gaan trainen om op de volgende wedstrijd weer een P(ersoonlijk) R(ecord) te kunnen zwemmen of een limiet voor Brabantse of Nederlandse Kampioenschappen.

Deze tijden worden opgenomen door officials. Misschien vindt u het aanmoedigen tijdens een wedstrijd wel leuk, maar vindt u de wedstrijden af en toe wat te lang duren en zou u zich tijdens zo’n wedstrijd ook nuttig willen maken. Dat kan.

Een cursus om official te worden neemt 4 avonden van ongeveer 2 uur in beslag. Als er voldoende aanmeldingen uit de regio zijn, is het mogelijk dat de cursus bv in t Bieshonk gehouden wordt.

De cursus is meestal in november. Op zo’n avond worden
* de zwemslagen uitgelegd,
* leert u de stopwatch bedienen,
* leert u tijdbriefjes invullen etc.

Deze 4 avonden worden afgesloten met een klein examen, waarna u zich official mag noemen.

Om deel te nemen aan deze cursus dient u in ieder geval lid van een KNZB vereniging te zijn of te worden . De vereniging
* betaalt dan de cursus, en
* het officiële shirt van de KNZB ,dat u moet dragen tijdens een wedstrijd.

Om uw bevoegdheid te houden moet u minimaal 4 x per jaar fungeren als official. Maar omdat wij als vereniging aan veel wedstrijden in één seizoen meedoen, komt het in de praktijk waarschijnlijk op 5 á 6 keer per jaar uit. Vooral bij “thuis” wedstrijden hebben we veel “eigen” officials nodig.

Ook kan het voorkomen dat u gevraagd wordt om als official te fungeren op een wedstrijd waar uw eigen kind niet zwemt. Dit komt omdat we soms meerdere wedstrijden op dezelfde dag hebben.

Mocht u belangstelling hebben voor deze cursus dan kunt u zich aanmelden bij zwemcie@b-b-z.nl

Bij voorbaat dank voor uw aanmelding.

Zwemcommissie De Biesboschzwemmers