Opgericht op 20 mei 1968
 

Aanpassingen website

Degene die dit weekend al op de website zijn geweest , zal het opgevallen zijn dat er enige veranderingen zijn doorgevoerd. De meest in het oog springende is het horizontale menu dat open klapt, waardoor alle paginas makkelijker te bereiken zijn.

Een andere verandering is de kleur blauw die nu overal gebruikt wordt. Deze is verandert van helblauw naar meer donkerblauw. Dit komt meer overeen met de kleursamenstelling zoals ook op het clubshirt gebruikt wordt.

De laatste wijziging is te vinden bij de tijdenregistratie. Achter de tijden staan 2 kolommen, in de ene kolom een aanduidiging volgens de niveautabellen die door de KNZB gebruikt werden tot 2006. Daarachter een kolom met de aanduidinging volgens het Meerjaren Selectie Systeem (MSS). Sinds 1 februari 2010 zijn de lijsten bijgesteld.

Op de website van de KNZB staan over het MSS het volgende:
[quote]Het Meerjaren Selectiesysteem is per 1 februari 2010 bijgesteld naar aanleiding van een actualisatie als gevolg van de herintroductie van textiele zwemkleding. De actualisatie houdt in dat de tijden zijn herrekend op basis van invoer van de volgende gegevens:

* historie van het Nederlandse zwemmen van 1996 tot en met 2007 in alle leeftijden op alle afstanden gezwommen op de korte baan;
* EJK limiettijden 2010;
* EK limiettijden 2010;
* FINA 1000 punten tijden 2008.

Het systeem wordt jaarlijks in september/oktober geactualiseerd naar aanleiding van de afgelopen zomertoernooien op basis waarvan de nieuwe limiettijden worden berekend c.q. bepaald.

Het MSS is aldus steeds een jaar geldig van 1 januari tot en met 31 december van enig jaar. Bijgaand MSS gaat in met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2010 en is geldig tot en met 31 december 2010.

Ten behoeve van limiettijden voor Nederlandse Kampioenschappen is gekozen voor D-niveau, zowel bij jongens en heren als bij meisjes en dames.

Als gevolg van het MSS zijn tevens de nieuwe talentlijsten per 1 april gepubliceerd. Dit geschiedt tweemaal per jaar na de ONKkb en NJKkb in februari en na de ONK en NJK in september van enig jaar.
Bron: http://www.knzb.nl/wedstrijdsport/zwemmen/topsport/talentontwikkeling/meerjaren_selectie_systeem[/quote]