Opgericht op 20 mei 1968
 

Zeven limieten voor Biesboschzwemmers

Gorinchem, 13 februari 2010 – Terwijl in het zuiden het carnaval losbarstte werd in Gorinchem door de Biesboschzwemmers een limietwedstrijd georganiseerd. Aan deze wedstrijd deden 100 zwemmers mee, waaronder 21 leden van de Biesboschzwemmers. Thomas Zielhorst (1997), Lukas Schmidt (1996), Anouk Goes (1994), Jade Groeneveld (1999) en Sanne van de Pol (1998) waren de gelukkigen die een limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen zwommen.

Thomas wist op de 200 rugslag ruim drie seconden onder de richttijd te blijven en halverwege zijn race wist hij zijn persoonlijke record ook aan te scherpen. Op de 100 meter had hij de limiet al, maar nu zit hij er nog meer onder. Lukas wist op de 50 rugslag bijna twee seconden van zijn record af te halen, hiermee wist hij ruimschoots binnen de richttijd te blijven.

Anouk wist eindelijk de 100 meter vrije slag binnen de 67 seconden af te leggen. Aan het begin van het seizoen had zij in een estafette dit al gedaan, maar niet als startzwemster en daarmee was die tijd niet geldig. Deze middag lukte het haar wel en hierdoor voldeed ze ook aan de richttijd voor de ‘Brabantse’.

Jade wist op de 50 vlinderslag en 100 vrije slag haar inschrijftijden aan te scherpen en hierdoor ook nog meer onder de richttijd te blijven. De eindtijd van Sanne op de 100 ‘vrij’ was goed genoeg om onder de richttijd te blijven, maar ze is al eerder sneller geweest.

Daisy van den Berk, Elise voor den Dag, Carmen Damen, Isabel van der Meij, Chantal Paans, Bart Schouten, Celine van Tintelen en Kim Wijnja wisten ook een of meerdere tijden te verbeteren. Helaas voor hen zijn hun tijden nog niet snel genoeg om naar de Brabantse Kampioenschappen in mei te mogen. Misschien dat ze dit later dit seizoen nog voor elkaar krijgen.

%d bloggers liken dit: