Opgericht op 20 mei 1968
 

Wederom een super ronde

Afgelopen zondag reisde een select gezelschap van de Biesboschzwemmers af naar Breda voor de derde ronde van de Speedo wedstrijden. Na een zeer succesvolle wedstrijd keerden de Werkendammers zeer tevreden weer richting huis met 3 gouden, 4 zilveren en 4 bronzen medailles op zak. Daarnaast werd er nog een clubrecord verbeterd en 20 persoonlijke records gezwommen.

Qua prijzen was Jade Groeneveld het meest succesvol met haar 3 gouden medailles. Ze was met name ijzersterk op de 100 meter vrije slag, want hier liet ze een hele mooie tijd voor noteren.
Naast Jade was haar leeftijdsgenootje Chantal Paans ook erg succesvol. Ze behaalde driemaal brons. Naast deze medailles waren ook Chantal haar tijden erg goed. Ze verbeterde zichzelf met maar liefst 6 seconden op de 100 schoolslag en met 5 seconden op de 100 vrije slag.
Daisy v/d Berk wist ook een medaille te behalen, en wel een zilveren. Daarnaast zwom ze ook erg sterke tijden! Eigenlijk had ze ook nog brons, want op de 100 vrije slag had ze exact dezelfde tijd als Chantal.
Alledrie deze meiden hebben laten zien dat de trainingsinzet erg groot is en dat ze er zeker wel gaan komen!

Na deze meiden kwamen de “junioren” aan de start. Zij moesten starten op de 200 meter wisselslag en 200 meter schoolslag. In het bijzonder Sanne v/d Pol blonk op beide afstanden uit! Ze verbeterde zichzelf tweemaal ruimschoots (respectievelijk met 13 en 10 seconden) en wist op de schoolslag een mooie tweede plek te behalen. Lisanne van Dijk wist op deze afstand helaas net niet haar tijd te verbeteren, maar behaalde wel de bronzen medaille.
Bij de jongens moesten Lukas Schmidt en Bart Wijnja starten op dezelfde afstanden als bovengenoemde meiden. Ook zij deden dit niet onverdienstelijk. Lukas verbeterde zichzelf 2 keer en Bart 1 keer. Lukas wist uiteindelijk met zijn mooie eindtijd op de wisselslag de tweede plaats te bemachtigen. Bart herhaalde dit kunstje op de schoolslag.

Voor Anne Ippel, Annegida Koek, Isabel v/d Meij, Carmen Damen en Xander Korsman zaten er ook nog mooie tijdsverbeteringen in, maar wisten helaas geen prijzen te behalen.

Al met al was dit een hele goede ronde, met heel veel en mooie tijdsverbeteringen!