Opgericht op 20 mei 1968
 

Derde dag EMK goed geslaagd

Tijdens de derde dag komen alle vier de zwemmers aan de start. Francijna en Arjon zwemmen de 50 rugslag en Annette en Dennis zwemmen 100 schoolslag. Eerst is de rugslag en daarna de schoolslag.

Francijna was ingeschreven met 37.61 en dit was goed voor een 27e plaats. Nu de kruitdampen opgetrokken zijn, blijkt zij 11e geworden te zijn. Haar tijd was 35.92 en dit is een ruime verbetering van haar eigen BBZ mastersrecord. Na speurwerk in de boeken blijkt ze heel lang geleden (bijna 10 jaar geleden) sneller geweest te zijn in een 50 meter bad, maar dat doet niets af aan haar prestatie.

De eerste afstand voor Arjon is niet slecht gegaan. Sinds begin van dit jaar had hij problemen met zijn nek en arm. Het leek er zelfs op dat hij helemaal niet zou kunnen zwemmen in Cádiz. Gelukkig is het toch een heel stuk hersteld waardoor hij mee kan doen aan zijn eerste EMK. Op de 50 rug wist hij 26e te worden met een eindtijd van 33.12. Hij stond 33e met een tijd die een tiende langzamer was. Dit is zelfs een verbetering van zijn clubrecord bij de masters en maar iets boven het Brabant Masters Record.

De derde die deze dag aan de start kwam, was Annette. Zij hoopte haar positie van twee jaar geleden minimaal te evenaren. Haar eindtijd was 1.26.70 en dit is een verbetering van ruim 0,3 seconden van haar snelste tijd ooit. Na 50 meter keerde ze in 40.02. De eindtijd was goed voor een 12e plaats en dit zal haar niet tevreden gestemd hebben, vooral niet omdat ze helemaal stuk ging.

De laatste die vandaag aan de start kwam, was Dennis. Zijn inschrijftijd van 1.21.18 was al onder de richttijd, dus de verwachting was (zeker zijn goede tijd op de 50 meter schoolslag) dat hij zich over de richttijd geen zorgen hoefde te maken.
Dit bleek ook zo te zijn. Voor het eerst in zijn carriere wist Dennis binnen 1 minuut 20 te blijven. Hij tikte aan na (37.47) 1.19.77 en verbeterde hiermee zijn eigen BBZ masters record. Dennis wist uiteindelijk 36e te worden bij de heren 25+.

Morgen wordt een drukke dag voor de 4 zwemmers. Arjon en Francijna beginnen op de 200 rugslag. Daarna zwemtmen Arjon, Dennis en Annette op de 100 vrije slag en als sluitstuk is er nog deelname op de 4 x 50 vrije slag gemengd.