Opgericht op 20 mei 1968
 

Twee titels Marcha Admiraal

Breda, 29 maart 2009 – Voor het eerst in de geschiedenis van de Brabantse Lange Afstand Kampioenschappen werd deze wedstrijd gehouden in een 50 meter bad. Namens de Biesboschzwemmers kwamen Marcha Admiraal (1993), Sanne van der Pol (1998) en Anne Ippel (1998) aan de start.

Marcha was ingeschreven op de 800 en 1500 vrijeslag en 400 wisselslag. De eerste afstand was de langste, namelijk de 1500 meter. De afspraak was daarvan de eerste 800 meter hard te zwemmen, zodat een goede inschrijftijd voor de Amsterdam SwimCup medio april gezet kon worden. Tot 600 meter ging het heel goed en daarna werd het zwaarder voor Marcha. Uiteindelijk keerde ze op 800 meter na negen en een halve minuut. Dit was tot tevredenheid van Marcha en haar trainer. Het tweede gedeelte heeft ze vervolgens rustig doorgezwommen en uiteindelijk bleef ze 20 seconden boven haar snelste tijd. Doordat ze enige deelneemster in haar categorie was, leverde dit goud op.
Op de 400 wisselslag was er meer concurrentie. Marcha had de derde inschrijftijd en tikte ook als derde van haar leeftijd aan. Doordat de snelste een onreglementair keerpunt had gemaakt schoof Marcha een plaatsje op in de uitslag. Haar tijd van 5.33 was niet slecht, maar er zit meer in als Marcha uitgerust was geweest.
Op de laatste afstand, de 800 meter, lag Marcha in de snelste serie. In een gelijkmatig tempo zwom Marcha haar race. De laatste 200 meter versnelde ze iets omdat een concurrente naast haar bleef zwemmen. Uiteindelijk was Marcha de snelste en kon ze haar tweede titel van die middag ophalen.

Goede resultaten na eerste ervaring
Samen met Marcha Admiraal, mochten Sanne v/d Pol en Anne Ippel de Biesboschzwemmers vandaag vertegenwoordigen op de Brabantse Lange Afstand Kampioenschappen (#BLAK). Beide meiden zwommen voor het eerst in hun leven in een 50-meter bad en ze hadden geen van beiden verwacht dat het zo zwaar zou zijn. Ondanks dat hebben ze allebei erg goed gepresteerd.

De reden waarom ze vandaag mochten starten op deze wedstrijd, kwam eigenlijk als een verrassing. Vorige week hebben beide meiden voor het eerst een 400 meter vrije slag gezwommen. Beide eindtijden bleken goed genoeg voor een start op de BLAK.

Als eerste kwam Anne aan de start. Anne startte in een goed tempo, en wist dit ook 400 meter lang vol te houden. Haar tussentijden op de 100 en 200 meter waren allebei sneller dan haar beste tijden in een 25-meter bad. Ook haar eindtijd betekende een verbetering!

Als tweede kwam Sanne aan de start. Ook zij startte voortvarend, en wist het tempo ook erg goed vast te houden. Er was een moment dat ze bijna instortte, maar ze wist toch weer te versnellen. Uiteindelijk zwom ze naar een tijd die maar 5 seconden langzamer was dan vorige week in het 25-meter bad.

Deze twee meiden zijn nu in ieder geval een grote ervaring rijker en het was alvast een mooie voorbereiding voor de internationale wedstrijd, in het 50-meter bad, in Antwerpen over 3 weken.