Opgericht op 20 mei 1968
 

Twee keer goud voor Marcha Admiraal in Breda

ZWEMMEN – Marcha Admiraal heeft twee titels veroverd op de Brabantse lange afstandkampioenschappen, die gistermiddag in zwembad De Wisselaar in Breda werden gezwommen. De vijftienjarige Admiraal was op zowel de 800 als de 1500 meter vrije slag overall het snelste meisje.

De talentvolle zwemster uit Werkendam zwom de concurrentie op ruime afstand. Op de 1500 meter tikte ze aan in 19.08.85, wat ruim negen tellen sneller was dan de één jaar oudere Dongense Désirée Emmen.

Die was met haar tijd van 19.17.84 in haar eigen categorie (senioren 1 en 2) overigens wel de rapste. Daarnaast tekende Emmen op de 800 meter vrije slag de vierde totaaltijd aan.

De seniore moest Stephanie Janssen slechts drie honderdsten van een seconde voor haar dulden. Tussen Janssen en winnares Admiraal eindigde de Bredase Ela Hutten, die zelf ook nog met een titel huiswaarts keerde.

De SBC-zwemster was de snelste over 400 meter wisselslag, voor zilveren medaillewinnares Admiraal. Op diezelfde afstand zwom Anita Smits van het Etten-Leurse DIO naar een bronzen plak bij de seniores.

Drie clubgenotes van Hutten maakten het succes van de Bredase vereniging compleet op de 800 meter vrije slag. In de categorie junioren 3 zegevierde Claudia den Ottelander, voor Maya Kingma en Lindi Verkooijen.

Bij de mannen vulde de blonde Oosterhouter Gerben Fiere (17) zijn medaillecollectie aan met een gouden medaille op de 400 meter wisselslag.

Fiere deed 5.06.98 over zijn race op deze afstand. Runner-up Tom Lommers bleef Fieres teammaatje Sebastian de Been voor, die op zijn beurt wel de beste tijd noteerde in de categorie junioren 4. Eenzelfde prestatie leverde Remy den Boer bij de junioren 3.

Den Boer behaalde nog twee ereplaatsen in Breda. De 800 meter vrije slag leverde hem een tweede plaats op bij de junioren 3 en een derde plaats overall, en op de 1500 vrij noteerde de tiener de derde tijd bij de junioren 3. Op die afstand behaalde SBCer Sven Alderlieste een derde plek bij de junioren 2 en werd Sebastian de Been tweede bij de junioren 4. Hiermee tekende hij de derde tijd in het eindklassement aan op deze afstand.

Ook een mannelijke zwemmer van De Vennen viel nog in de prijzen. Alex in t Groen kwam bij de junioren 2 als tweede aan op de 800 vrij.