Opgericht op 20 mei 1968
 

Kandidaten Sportfm-verkiezing tot vanavond in spanning

WIJK EN AALBURG – De winnaars van de Sportfm-verkiezingen 2008 worden vanavond bekend, tijdens een (besloten) bijeenkomst in dAlburcht in Wijk en Aalburg.
Een jury van vooral sportverslaggevers en (ex-)topsporters uit de regio bepaalt wie er winnen. De kandidaten komen ook uit de Langstraat en de Bommelerwaard.

Bij de strijd om de titel sportvrouw doen onder anderen mee Annette Wijnja (zwemmen) uit Werkendam, Ingrid Koops (atletiek/ biatlon) uit Werkendam en Marianne Vos (wielrennen) uit Babyloniënbroek. Bij de mannen is Jochem Uithoven (schaatsen) uit Babyloniënbroek de enige streekvertegenwoordiger. Yuri van Gelder (turnen) uit Waalwijk is ook kandidaat.

Onder de vijf genomineerde sportploegen senioren zijn De Biesboschzwemmers en Cross Smash (badminton) uit Werkendam. Tussen de kanshebbers in de categorie junioren mannen bevindt zich Richard de Kuiper (motorcross) uit Nieuwendijk.

Bij de junioren-vrouwen dingen mee Marcha Admiraal (zwemmen) uit Werkendam, Marieke Viveen (tennis) en Fransiene van Eck (shorttrack) uit Wijk en Aalburg.

Het competitieteam ZVDO74 (zwemmen) uit Wijk en Aalburg, het U14-team van Virtus (basketbal) uit Werkendam, team MB1 van vv Sleeuwijk (voetbal) gaan mee uitmaken wie winnaar wordt bij de sportploeg junioren.

De organisatie is in handen van Jetty Duister. Ze doet dat de laatste jaren op persoonlijke titel. In de jury zitten onder anderen Patrick Lakerveld (Wijk en Aalburg), Gertine van Oord, Rebekka Kadijk en Debora Schoon-Kadijk, Jennete Tolhoek (Giessen) en wethouder Marian van der Wal (Aalburg).

%d bloggers liken dit: