Opgericht op 20 mei 1968
 

Deelnemerslijsten ONMK korte baan

Tijdens het een na laatste weekend van januari doen Annette, Arjon, Francijna en Dian mee aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan. In Vlissingen zullen zij op de diverse afstanden aan de start verschijnen.

Hieronder een overzicht per afstand hoe de zwemmer en zwemsters er voor staan.
50 schoolslag
Dian komt aan de start bij de jongste masters categorie. Op haar eerste afstand staat ze als 4e van 5 deelneemsters ingeschreven.
Annette is als snelste ingeschreven. Het verschil met nummer 2 is ruim een seconde. Misschien zit er wel een NMR in?

100 wisselslag
De volgende afstand voor een BBZ-master is de 100 wisselslag. Bij de dames 40+ staan Annette op een 2e plaats van de 8 zwemsters. Het verschil met nummer 1 is bijna 2 seconden.

200 vlinderslag
Arjon moet bij de heren 40+ afrekenen met een Fries wil hij een gouden medaille op mogen halen. Concurrentie is er verder niet op dit zware onderdeel.

200 rugslag
Op de 200 rugslag staat Arjon wel als eerste genoteerd. Hij heeft een voorsprong qua inschrijftijd van 2 seconden.
Bij de dames 25+ staat Francijna voor de moeilijke taak om het goud te halen. Het verschil is namelijk 7 seconden en op nummer 3 is het verschil 6 seconden. Dus zilver moet tot de mogelijkheden behoren.

400 wisselslag
Dag 2 begint voor Arjon met de 400 wissel. In Luxemburg wist Arjon in oktober met een hele snelle vlinderslag te openen en dit vervolgens goed vol te houden. Het is afwachten of dit nu weer gaat. Qua inschrijftijd moet hij genoegen nemen met zilver, maar het verschil met nummer 1 is 5 seconden, terwijl nummer 3 ruim 20 seconden toe moet geven op Arjon.

100 rugslag
Op deze afstand kan Dian een medaille halen. Het verschil met nummer 1 is bijna 20 seconden, maar daar zal Dian niet naar kijken. Als ze alles goed doet is ze sowieso 3e aangezien er maar drie dames ingeschreven staan.
Francijna staat bij de 25-plussers 2e. Het verschil met nummer 3 is 5 seconden en nummer 1 is een seconde sneller ingeschreven. Een medaille is dus mogelijk.
Bij de heren 40+ staat Arjon 2e. Het zal moeilijk zijn goud te halen. Nummer 1 is bijna 4 seconden sneller ingeschreven, maar het is altijd afwachten hoe reeel de inschrijftijden zijn.

200 vrije slag
Op de 200 vrij staat Annette op een zekere 2e plaats. Nummer 1 is ruim 10 seconden sneller en nummer 3 geeft ruim 7 seconden toe op Annette.

100 vlinderslag
Het verschil op de 100 vlinder is nog geen halve seconde in het voordeel van Arjon. Hij zal dus moeten zorgen dat zijn brilletje goed staat, zodat hij goud kan halen en eventueel een BMR kan noteren.

50 vrije slag
Op de sprint van de vrije slag is deelname altijd groot. Dian heeft te maken met nog 5 tegenstandsters en zal al blij zijn als ze sneller is dan haar inschrijftijd.
Francijna komt altijd pas na 50 meter op gang en dat is te zien aan haar klassering. Ze staat op een 5e plaats. Dit is nog niet verkeerd, maar om het podium te halen zal ze binnen de 30 seconden moeten blijven en dat is misschien wel een mission impossible.

100 schoolslag
Annette heeft de komende jaren weer tegenstand op de schoolslag. Ze staat als snelste ingeschreven, maar het verschil met nummer 2 is slecht 0,07 seconden. Het is te hopen dat de dames naast elkaar in een serie zwemmen zodat het gelijk duidelijk is wie de beste is.

200 wisselslag
Net als op de 50 vrij staat Francijna op de 200 wissel ook nu 5e. Het verschil met de top 3 is ruim 11 seconden. Een verbetering van de inschrijftijd zal al mooi zijn.
Arjon staat bij de 40-plussers op een eerste plaats. De voorsprong is 2 seconden, dus alles moet kloppen.

50 vlinderslag
De derde start van Arjon op de vlinderslag is de sprint. Hij staat met een tijd van 28.67 op een tweede plaats. Het verschil met nummer 3 is nog geen 0,3 seconden en nummer 1 is 0,6 seconden sneller.
Francijna waagt zich ook aan de 50 vlinder. Ze staat ingeschreven met een 7e tijd. Ook hier zal ze blij zijn met een verbetering van haar inschrijftijd.

200 schoolslag
Annette baalde half december dat ze het NMR niet had verbeterd. Nu zal ze nog iets harder moeten, want nummer 1 is 2 seconden sneller ingeschreven en dat betekend onder het NMR.

50 rugslag
Op de rugslagsprint staat Arjon eerste. Hij heeft een marge van ruim 0,5 seconden, maar een slechte start of keerpunt en een voordeel is een nadeel.
Dian kan op deze afstand waarschijnlijk haar 2e medaille halen. Ze staat als 2e ingeschreven en het moet raar lopen als ze dat niet weet te blijven.

100 vrije slag
Arjon zal onder de 58 seconden moeten, want nummer 1 heeft een tijd staan van 57.39. Het zal moeilijk zijn aangezien het al de derde dag is van het kampioenschap, maar het wordt afwachten.
Francijna staat als 7e ingeschreven, maar het zal beter moeten dan de laatste keer in Eindhoven. Die race was goed voor een tijd van 1.09 en dan zakt ze toch een aantal plaatsen.
Annette heeft een 2e inschrijftijd. Goud is misschien te ver weg (1.04), maar een tijd die sneller is dan 1.07 zal Annette ook blij maken.

Volledig overzicht: http://www.knzb.nl/ufc/file2/knzbhosted_sites/kjoverbeeke/d8cd4f4c29bd99dfa2d65167b8708cbd/pu/2009_01_23_Vlissingen_ONMK2009kb_deeln.lijst_per_pr.nr._op_leeftijd.pdf