Opgericht op 20 mei 1968
 
In Memoriam  Johannes Schaddelee

In Memoriam Johannes Schaddelee

* 1 augustus 1930 – † 3 januari 2009

Na een langdurig ziek zijn is op zaterdag 3 januari ons oud-bestuurslid Han Schaddelee overleden.

Han heeft in de beginperiode van de Biesboschzwemmers de taak van penningmeester uitgevoerd en wel van 1971 tot 1980. Op 23 september 1980 werd hij benoemd tot Lid van Verdienste van de Biesboschzwemmers, een titel die hij altijd met trots heeft gedragen. Ome Han, zoals hij door de oudere leden toen ook werd genoemd, was een kei in het organiseren, en dat vooral samen met Kees Verdonk. Hij had nooit tijd voor zichzelf, maar altijd voor een ander en dan niet alleen voor de zwemvereniging. Nee, hij deed vrijwilligerswerk voor de halve Werkendamse bevolking.

Voor de Biesboschzwemmers heeft hij in zijn bestuursperiode heel veel betekend. Het financieel rondbreien werd een ingewikkeld gedoe, zeker na de opening van zwembad De Kikvors in Giessen. Toen werden de kinderen nog met een bus vervoerd naar het zwembad. Ook de financiële perikelen van de waterpolo afdeling bezorgden hem de nodige kopzorgen. Daarbij was hij ook nog KNZB official. Tussendoor verzorgde hij ook nog al het stencilwerk (er was nog geen kopieermachine in die tijd).

Samen met Kees Verdonk organiseerde hij bij het vijfjarig bestaan van de Biesboschzwemmers het eerste kamp naar Baarle-Nasssau, waarna er nog veel kampen volgden. Ook de uitjes naar Bosbad Hoeven vielen onder zijn verantwoording. Kortom, we zijn Han veel dank verschuldigd.

Han is in het bijzijn van zijn familieleden rustig ingeslapen…

Wij wensen Jenny, Marianne, Annelies en Pieter, Johan en Liane, en de kleinkinderen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Bestuur en leden
Werkendamse zwemclub ‘de Biesboschzwemmers’

Condoleance register: https://www.b-b-z.nl/algemeen/condoleance.php?id=6