Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorlopige deelnemerslijsten BWK 2009

Over 7 dagen zijn de Brabantse Winter Kampioenschappen in Roosendaal. In tegenstelling tot voorgaande jaren staan nu alleen de 100 vlinder-, rug-, school- en vrije slag en de 200 wisselslag op het programma. Namens de BBZ doen 12 zwemmers mee en zij zijn goed voor 14 persoonlijke en 2 estafette starts.

Hieronder een opsomming per programmanummer.
4 x 100 vrijeslag dames
De damesploeg bestaande uit Anouk, Tonny, Annette en Marcha staat als 8e ingeschreven. Er staan ook 8 ploegen ingeschreven.

100 rug
meisjes minioren 3 en 4
Jade in de eerste die individueel aan de start komt. Zij staat als 5e ingeschreven en zal dus in de snelste serie van haar leeftijd mogen starten.
meisjes jeugd 2
Marcha heeft haar tijd gezwommen in april 2008 en dus is de verwachting dat zij zich zal verbeteren. Ze is de nummer 6 op de deelnemerslijst en mag dus in de snelste serie starten.

100 vlinder
heren senioren
Bij de heren komen 2 leden van de BBZ aan de start, namelijk Mark en Erik. Mark is de snelste ingeschreven van de 2. Hij staat 9e en Erik zien we terug op een 12e plaats. Ze zullen dus allebei waarschijnlijk in dezelfde serie aan de start verschijnen.

100 vrije slag
jongens junioren 2
Daryl heeft bij ons nog geen 100 vrij gezwommen maar bij zijn laatste vereniging (DBD uit Best) wel. Zijn tijd is goed voor een 17e plaats en van hem mag verwacht worden dat hij zich weet te verbeteren.

200 wisselslag
meisjes jeugd 2
De laatste die op de eerste dag aan de start komt is Marcha. Zij staat op de 200 wissel op een tweede plaats. Of het ook een medaille wordt is afwachten, maar de mogelijkheden zijn wel aanwezig. Als er geen diskwalificaties zijn, is het bekend nadat ze uit het water komt.

4 x 100 wisselslag
dames senioren
De tweede dag wordt weer begonnen met een estafette. De damesploeg staat nu op een 7e plaats van de 11. Dit is dus beter dan een dag eerder. Francijna, Annette, Marcha en Tonny zullen hard moeten zwemmen om een podiumplaats te halen. De winst van de serie is wel mogelijk

100 rugslag
jongens junioren 1
Bart Wijnja mag voor het eerst op de BWK starten. Hij komt uit op de 100 rugslag en staat 11e van de 16. Het wordt afwachten hoe Bart alles gaat vinden.
jongens junioren 2
Een categorie hoger komt Daryl aan de start. Hij staat op een 14e plaats, nipt voor nummer 15. Hij heeft zijn tijd in IJsselstein gezwommen en het is te hopen dat hij zich weet te verbeteren.

100 vlinderslag
meisjes jeugd 1
Rebecca staat ingeschreven met haar tijd uit Eindhoven. Zij wist op de laatste BZK sneller te zwemmen dan in een 25 meter bad. Ze heeft al 2 pogingen gehad, maar het is haar nog niet gelukt om onder de tijd uit het 50 meter bad aan te tikken. Ze staat met deze tijd 10e.
meisjes jeugd 2
Een categorie hoger zien we de naam van Marcha. Haar tijd van 1.07 is de snelste inschrijftijd van deze categorie. Nummer 2 is slechts 0,6 seconden langzamer. Het belooft dus een mooie wedstrijd te worden.

100 schoolslag
jongens junioren 2
De volgende die aan de start komt is Daryl. Op de schoolslag had hij verrassend voor iedereen de limiet weten te halen. Zijn tijd is goed voor een 9e plaats van de 13.

100 vrije slag
meisjes minioren 5
Voor Sanne is een plaats in de snelste serie van haar leeftijd. Ze heeft de 5e inschrijftijd, maar het is bij de jongsten altijd afwachten hoe het allemaal gaat.
meisjes jeugd 1
Bij de jongste jeugdzwemsters komt Anouk aan de start. Haar tijd is goed voor een 17e plaats. Een tijdsverbetering (en misschien positieverbetering) zal een mooi resultaat voor Anouk zijn.
meisjes jeugd 2
Bij de oudste jeugdzwemsters staat Marcha als snelste ingeschreven. Voor haar zal het niet zo belangrijk zijn wat haar eindtijd is, aangezien zij al weer in voorbereiding is voor DE wedstrijd in april 2009. Een tijd van onder de minuut zal wel mooi zijn.

De deelnemerslijsten kun je vinden op:
Dag 1: http://www.knzbkringbrabant.nl/download/2009-01-10=BWK-dag1.htm
Dag 2: http://www.knzbkringbrabant.nl/download/2009-01-11=BWK-dag2.htm