Opgericht op 20 mei 1968
 

BBZ-masters: Ploeg van het jaar

Eindhoven, 13 december 2008 – Een week nadat het wedstrijdbad in Eindhoven een andere naam had gekregen, namelijk Pieter van den Hoogenband Zwemstadion, was er weer een Werkendamse afvaardiging om deel te nemen aan een wedstrijd. De wedstrijd was deze keer voor zwemmers van 20 jaar en ouder en was de slotwedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2008. Met 16 master clubrecords, 2 Brabantse Masters records, 2 Zuidelijke Cirkel Records en 10 persoonlijke records was dit een succesvolle wedstrijd voor de ‘oudjes’ van de Biesboschzwemmers.

Aan het einde van de wedstrijd werden de Werkendammers verrast met de uitverkiezing van ploeg van het jaar. De winnaars worden door de winnaars van het vorige jaar gekozen en zij vonden het enthousiasme en de goede organisatie van de wedstrijd in Gorinchem voldoende redenen om de Werkendammers de prijs toe te kennen. Het mislopen van de derde prijs in het verenigingsklassement van de Zuidelijke Cirkel werd hierdoor verzacht. Uiteindelijk was er een vijfde plaats.
In de persoonlijke klassementen waren er prijzen voor Tonny Methorst, Ilse van der Hoek, Dian van Pelt, Francijna de Kooter, Sabrina Amperse, Annette Wijnja, Ellie Admiraal, Mark Visser, Martyn Paans, Stephan Admiraal, Dennis Klop, Arjon de Bok en Pieter Visser.

Op de 100 vrije slag waren Erik Drewes (1984), Tonny Methorst (1988) en Dennis Klop (1983) goed op dreef. Ze wisten alle drie hun persoonlijke record aan te scherpen. Voor Tonny was dit niet de enige afstand. Ook op de 25 vrije slag wist onder haar tijd te blijven. Het lijkt erop dat Tonny lekker in haar vel zit, waardoor de persoonlijke records maar blijven komen. Dennis wist ook op 25 vlinderslag zijn beste tijd te verbeteren. Martyn Paans (50 vrije slag), Ellie Admiraal (25 vlinderslag), Mark Visser (25 vlinderslag) wisten ook een persoonlijk record te verbeteren.

Erik Drewes en Annette Wijnja wisten op een afstand een Brabants Masters Record en Zuidelijke Cirkel record te zwemmen. Annette deed dit op de 200 schoolslag. Ze baalde enigszins omdat ze voor een Nederlands Masters Record ging. Erik was op de 400 wisselslag sneller dan de geldende tijden. Hij had zich goed in geschat op 5.25 en wist een tijd te realiseren van 5.24.10.

Over drie weken staat de eerst volgende masterswedstrijd op het programma. Een aantal zwemmers uit Werkendam zullen dan deelnemen aan de Open Brabantse Masters Kampioenschappen in Boxtel.