Opgericht op 20 mei 1968
 

Drie recordpogingen tijdens Masterswedstrijd

Komende zaterdag organiseren De Biesboschzwemmers uit Werkendam in zwembad Cariba-bad te Gorinchem een masterswedstrijd. Aan deze wedstrijd doen zwemmers en zwemsters mee van 20 jaar en ouder. De oudste deelneemster is 82 jaar. De wedstrijd is de vijfde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Dit is een cyclus van 6 wedstrijden die gezwommen worden in Zeeland en Noord-Brabant. Met deelname uit België, Luxemburg en Nederland belooft een spektakel te worden. Te meer daar er drie aanvragen voor Europese en wereld masters records zijn binnen gekomen bij de organisatie. In totaal zijn er 32 verenigingen, met 116 deelnemers en deze zijn goed voor 397 persoonlijke en 17 estafette starts.

Op de 200 vrijeslag zal Nic Geers (1938) gaan proberen het Europese record te verbeteren bij de heren tussen 70 en 75 jaar. Hij is al in het bezit van het record op de dubbele afstand sinds maart van dit jaar. Daarnaast is hij houder van de diverse nationale masters records.

De andere twee records zijn aangevraagd door Edwin van Norden (1963). Edwin wil proberen de records te zwemmen op de 100 en 200 wisselslag bij de heren tussen 45 en 50 jaar. Als hij zijn records weet te vestigen dan zijn dit Europese èn Wereld Masters Records. Edwin is al Europees record houder op de 100 rugslag bij de heren 40+ en op de 400 wisselslag een categorie jonger, namelijk 35+.

De wedstrijd begint om half 2 en de toegang is gratis en zal naar verwachting rond 4 uur afgelopen zijn.