Opgericht op 20 mei 1968
 

Ereplaatsen voor Korsmannen

Wijk en Aalburg/Culemborg, 12 en 13 juli 2008 – Het open water seizoen is al weer enkele weken aan de gang. Namens de Biesboschzwemmers doen diverse zwemmers mee aan deze cyclus. Laura Korsman (1993) kan wel als meest actieve bestempeld worden. Nadat ze in Bodegraven al in de prijzen was gevallen wist ze dit weekend opnieuw bij de jeugdzwemmers bij de beste drie te eindigen. Haar broertje, Xander (1999), wist in Wijk en Aalburg hetzelfde te presteren.

In Wijk en Aalburg waren de omstandigheden zwaar te noemen. Er stond een stevige bries die er voor zorgde dat de temperatuur niet aangenaam voor het gevoel was. Namens de Biesboschzwemmers kwamen 5 leden aan de start. Laura wist op de 2000m schoolslag naar een derde plaats te zwemmen bij de meisjes geboren in 1992 en later. Een dag later wist zij in Culemborg dit nog een keer te herhalen. Bij het open water zwemmen is een derde plaats niet altijd een prijs waard. Men kijkt naar het aantal deelnemers en op basis daarvan worden de prijzen uitgereikt.

Xander zwom voor het eerst een wedstrijd in het buiten water. Hij wist bij de jongens minioren 1, 2 en 3, geboren in 1999 en later, naar een derde plaats te zwemmen op de 250m vrijeslag.

Behalve de familie Korsman deden ook nog Giel en Ties van Dijk en Stephan Admiraal in Wijk en Aalburg aan de start. Giel zwom een redelijke tijd op de 3000 meter, maar kon dit niet herhalen op de 1000 meter. Voor Ties was de 500 schoolslag een eerste kennismaking met het open water zwemmen. Hij finishte in de achterhoede. Voor Stephan Admiraal was de 6e plaats bij de heren tussen 25 en 34 jaar op de 1000 meter vrijeslag een goede klassering. Hij zal minder tevreden zijn geweest met zijn eindtijd.