Opgericht op 20 mei 1968
 

Titels voor Marcha en Giel

Werkendam, 5 juli 2008 – Op de dag dat het 40-jarig jubileum van het zwembad en de zwemvereniging gevierd werd, zijn de titels van zomerkampioen en clubkampioen gewonnen door Marcha Admiraal (1993) en Giel van Dijk (1991). Zij deden dit bij de zwemmers vanaf 12 jaar. Om aanspraak te mogen maken op de zomertitel moest men een 200, 100 en 50 meter zwemmen. De tijden werden vergeleken met de A-niveautabellen van de KNZB.

Marcha kwam aan de start op de 200 vlinderslag, 100 vrijeslag en 50 rugslag. Op de eerste 2 afstanden bleef ze een halve seconde boven haar beste tijden, maar op de rugslag wist ze zich met ruim een seconde te verbeteren. Haar eind op de rugslag van 0.33.19 is zelfs goed voor een startbewijs op de NK sprint volgend jaar juni. Nummer twee bij de dames werd verrassend Rebecca Schmidt (1994). Zij startte op de 200 vrijeslag, 100 vlinderslag en 50 rugslag. Op de vrijeslag en vlinderslag zwom ze een persoonlijk record. Nummer drie werd Laura Korsman (1993). Zij wist op haar afstanden, 200 vrijeslag, 100 schoolslag en 50 vlinderslag, geen persoonlijke records te zwemmen, maar de vergelijking met de tabellen hadden haar voldoende voorsprong gegeven op nummer vier Francijna de Kooter.

Bij de heren was alleen de eerste plaats voor een jeugdzwemmer, namelijk Giel van Dijk. Giel zwom de 200 vrijeslag, 100 vlinderslag en 50 schoolslag. Op de schoolslag zwom hij bijna een persoonlijk record, maar zijn finish was slecht. Zijn voorsprong op nummer twee Arjon de Bok (1969) was bijna 20 seconden. Arjon was met name tevreden over zijn eindtijd op de 200 vrijeslag. Het was geen persoonlijk record, maar zijn race was goed ingedeeld en het was al weer lang geleden dat Arjon deze afstand gezwommen had. Op de 100 vlinderslag moest hij Giel voor zich dulden, maar Giel moest op zijn beurt Mark Visser voorlaten. De laatste afstand van Arjon was de 50 rugslag. De al eerder genoemde Mark Visser (1988) werd derde bij de heren. Mark zwom 200 schoolslag, 100 vlinderslag en 50 vrijeslag. Zijn tijd op de schoolslag was verrassend goed. De laatste weken heeft Mark niet getraind en dus is een verschil van 2,5 seconde goed te noemen.

Voor Giel en Marcha was er nog een titel. Zij hadden gerekend over de winter- en zomerkampioenschappen het kleinste verschil ten opzichte van de vergelijkingstabellen en mogen zich daarom clubkampioen 2007-2008 noemen.

Bij de jongere zwemmers wordt er per 2 geboortejaren gekeken wie de beste is. De tijden worden niet vergeleken, maar opgeteld. Bij de meisjes was Kelly van Peer de beste bij de jongste deelneemsters. Zij bleef Sara Dekker en Julia Verhoeven voor. Bij de jongens waren de prijzen voor Rick Smits, Simon Schmidt en Nick Lisman, waarbij Rick de beste was. Bij de 8 en 9-jarigen was Sanne van de Pol de beste. Zij zwom op de 50 schoolslag ook nog een clubrecord. Jade Groeneveld werd tweede en Anne Ippel mocht op plaats drie klimmen. Bij de jongens waren er maar twee deelnemers. Xander Korsman wist Quinten van Hemert voor te blijven. Bij de oudste categorie stonden drie afstanden op het programma. Celine van Tintelen en Bart Wijnja waren de beste biuj respectievelijk de meisjes en Jongens. Celine bleef Isabel vsan der meij en Lisanne van Dijk voor. Lukas Schmidt en Dennis van der Giessen moesten genoegen nemen met de tweede en derde plaats achter Bart.

Vanaf 21 juli tot en met 10 augustus hebben de zwemmers vakantie en vanaf 18 augustus wordt het nieuwe seizoen begonnen.