Opgericht op 20 mei 1968
 

Groot jubileumfeest in Zwembad Werkina

WERKENDAM – Het 40-jarig bestaan van zwembad Werkina en zwemvereniging De Biesboschzwemmers, wordt aanstaande zaterdag 5 juli op grootse wijze gevierd. De hele dag zal in het teken staan van 40 jaar zwemmen in Werkendam.

’s Morgens zullen de eerste zwemdiplomas van 2008 worden uitgegeven, nadat de zwemleskinderen om 9.00 uur hebben afgezwommen. Voor veel mensen is dit een punt van herkenning, want hoeveel mensen hebben ooit hun eerste zwemdiploma gehaald? Vaders, moeders, opas en omas zullen langs het bad staan om hun kinderen of kleinkinderen aan te moedigen tijdens het afzwemmen.

Na het afzwemmen krijgt de bevolking nog even de tijd om vrij te zwemmen. Dit zal zijn tot 13.00 uur. Daarna wordt het zwembad omgebouwd tot wedstrijdbad en zullen de leden van De Biesboschzwemmers traditiegetrouw gaan bepalen wie dit jaar de zomer-clubkampioen zal gaan worden. Deze wedstrijd begint om 13.30 uur en de prijsuitreiking wordt verwacht rond 16.00 uur. De gehele dag zullen op het zwembadterrein enkele springkussens aanwezig zijn, zodat de jeugd zich aangenaam kan vermaken.

Na de clubkampioenschappen zullen de besturen van Stichting Werkina en De Biesboschzwemmers zich bij clubgebouw t Bieshonk verzamelen om daar de officiële receptie ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan te houden. Behalve de genodigden, is iedereen van harte welkom tijdens deze receptie. Aansluitend aan de receptie zal een grote feestavond worden gehouden met reünie. Iedereen die ooit zwemles heeft gekregen in zwembad Werkina en iedereen die ooit lid is geweest van de Biesboschzwemmers, wordt van harte uitgenodigd om deze avond aanwezig te zijn, om zo gezamenlijk een hapje en een drankje te nemen op 40 jaar zwemmen in Werkendam.

Tijdens de feestavond zal bij voldoende deelname nog een zogenaamde “Ouwe Knarren Wedstrijd” worden georganiseerd. Deze zal rond 21.00 uur worden gezwommen. Vooral de oud-leden van de Biesboschzwemmers worden uitgedaagd om de zwemspullen mee te nemen naar het zwembad. Laat zien wat je nog kunt.

DJ Jan den Dekker zal deze avond aanwezig zijn om de boel muzikaal op te vrolijken. Later op de avond zullen nog optredens worden gegeven door de plaatselijke zangers Arjan Oostrom en Wim van den Heuvel.

Gedurende de clubkampioenschappen, de receptie en de feestavond, zullen fotos van de geschiedenis van zwembad en zwemvereniging worden vertoond op een scherm. Deze fotos komen allemaal uit de rijke archieven van zwembad Werkina en de Biesboschzwemmers.Komt dat zien, want misschien staat u nog wel op een van deze fotos.

De jubileumcommissie heeft haar best gedaan, nu u nog…