Opgericht op 20 mei 1968
 

Kampeernacht groot succes

In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 juni werd een kampeernacht georganiseerd in zwembad Werkina. Deze kampeernacht was bedoeld voor de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 van de basisschool. Om 18.00 uur werden 55 kinderen en 25 tenten door een team vrijwilligers, onder leiding van Mary en Annelies, opgevangen bij de kassa van het zwembad. De kinderen werden bij aankomst al in groepen verdeeld en met de groepsleiders Adje, Jeroen, Tim, Tonny, Helma, Mark en Kim werd het tentenkamp op de grote zonneweide ingericht. De kinderen moesten zelf hun tentje opzetten en sommige tenten bleken van prehistorische kwaliteit. Hulp werd daarom noodzakelijk om niet onder de sterrenhemel te hoeven slapen. Na het opzetten en inrichten van de tenten werd begonnen aan een spelcircuit, dat tot ongeveer 22.00 uur zou duren. De ‘technische dienst’, bestaande uit Nico, Pieter, Andries en Johan, had de spellen uitgezet en verdeeld over het hele zwembadterrein. Grote verrassing voor de kinderen was de aanwezigheid van de Fantasy Divers uit Woudrichem. Deze duikers gingen aan de slag met de kinderen. Snorkelen in het diepe bad en met echte zuurstofflessen in het tweede bad, de kinderen vonden het schitterend. Het tweede onderdeel was een hindernisbaan op de zonneweide waarin het spelkussen de ‘Happer Nemo’ was verwerkt. De kruiwagenrace, waterpissen, blikstampen en blik-doorgeef-spel waren de overige onderdelen van het spelcircuit.

Tussendoor werd natuurlijk gezorgd voor een hapje en een drankje. De catering werd uitstekend verzorgd door Tineke.
Na afloop van het spelcircuit stond een broodje met warme worst klaar en ging het programma verder met het Zweeds loopspel, geheel in het teken van de Olympische Spelen. 27 vragen waren verdeeld over het zwembadterrein en de groepen moesten de vragen in volgorde zoeken en de antwoorden opschrijven. Vraag 18 was niet te vinden. Deze bleek achteraf te zijn omgewaaid. Later kregen de groepen bij de leiding een sleutel om de letters in de goede volgorde te krijgen, waardoor de volgende uitslag ontstond: “JUBILEUMFEEST ZWEMBAD WERKINA”. Tijdens dit spel mochten de kinderen hun zaklamp gebruiken, want het werd ondertussen al donker.

Rond middernacht, enkele kinderen wilden al gaan slapen, was de afdekdeken van het zwembad gehaald en mocht er gezwommen worden. Bijna alle kinderen hebben dat gedaan. Na de verfrissende duik verdwenen de kinderen in de tenten en gingen slapen. Nou niet dus!!! Het duurde wel even voordat het zover was. Zo rond 01.30 uur lag iedereen in de tent en om 02.00 uur was het rustig en het bleef rustig… De kampleiding bleef gedurende de nacht wakker en waakte over het tentenkamp. Maar het bleef rustig…

De natte spullen konden gedurende de nacht in de grote omkleedruimte hangen, waar de kachel zorgde voor droge zwemkleding en dat kwam goed van pas, want om 06.00 uur werden kinderen gewekt. We kunnen natuurlijk geen 55 kinderen laten douchen onder drie douches met warm water, dus de beste oplossing is… verplicht zwemmen. Alle kinderen lagen om vijf minuten over zes in het water. De cateraar had ondertussen al gezorgd dat het ontbijt gereed stond, zodat iedereen na de wakker-wordt-duik kon aanschuiven voor het verorberen van de heerlijke broodjes, krentenbollen en ontbijtkoek. Na het ontbijt werd het tentenkamp opgebroken en werd alles bij de ingang van het zwembad neergezet. De ouders stonden al te wachten en na een slotwoord van de kampleiding werd de zwembadpoort geopend en werden de kinderen herenigd met de ouders.

Voor iedereen was deze kampeernacht een heel geslaagd evenement.
BEDANKT ALLEMAAL!!!

Pieter Visser