Opgericht op 20 mei 1968
 

Clubrecord voor Marcha Admiraal

Alkmaar, 21 en 22 juni 2008 – Tijdens de Nationale Kampioenschappen Sprint heeft Marcha Admiraal in het Noord-Hollandse Alkmaar op de 100 wisselslag haar clubrecord aangescherpt. Behalve de wisselslag startte Marcha ook nog op de 50 vrijeslag en 50 vlinderslag.

Twee weken na de enigszins teleurstellend verlopen Open Nederlandse Kampioenschappen stonden voor de Werkendamse opnieuw Nationale Kampioenschappen op het programma. Op de eerste dag startte ze op de vrijeslag en deed dit niet onverdienstelijk. De afgelopen tijd bleek ze te weinig snelheid te hebben, maar dat was nu minder. Marcha bleef 0,27 seconden boven haar snelste tijd.

De tweede dag begon met de wisselslag voor Marcha. Haar inschrijftijd was van februari dit jaar dus een persoonlijk record moest tot de mogelijkheden behoren. Met het goede gevoel van de vrijeslag in het achterhoofd ging Marcha van start. Ze tikte na 100 meter in een eindtijd van 1.10.36. Dit bleek een persoonlijk record te zijn en eveneens een clubrecord. De tweede start was een half uur later. Op de vlinderslag wist Marcha niet een record te zwemmen, maar ze bleef 0,2 seconden boven haar beste tijd.

Alle starts waren goed voor een klassering bij de beste 15 van Nederland bij de meisjes geboren in 1992 en later. Op 5 juli staat voor Marcha en alle andere leden van de Biesboschzwemmers de laatste wedstrijd in een zwembad op het programma. Dan worden de clubkampioenschappen gehouden en wordt bekend wie de beste bij de dames en heren van het afgelopen seizoen.

%d bloggers liken dit: