Opgericht op 20 mei 1968
 

NR voor Marcha Admiraal

Vandaag heeft Marcha deelgenomen aan de Nationale Kampioenschappen 5000 meter. Zij moest in de eerste serie starten. De tweede serie is om 15.00 uur begonnen.

In een redelijk gelijkmatige race wist Marcha als derde aan de finish te komen. Ze had na 4000 meter hulp van de zwemster in haar baan, waardoor ze een hoger tempo kon zwemmen. De laatste 100 meter perste Marcha nog alles uit haar lichaam, maar ze moest 2 seconden toegeven op de nummer 2. Marcha was wel de eerste jeugdzwemster die aan de finish kwam.

Zojuist ontving ik het bericht van de organisatie dat Marcha momenteel in het bezit is van het Nederlands Record bij de meisjes 15 jaar op de 5000 meter. Na 16.15 uur zal er meer bekend zijn over Marchas kwalificatie en de status van haar tijd.

%d bloggers liken dit: