Jeugdvierkamp prooi voor Biesboschzwemmers

Giessen, 19 april 2008 – Het afgelopen seizoen hebben de jonge leden van de Biesboschzwemmers samen met Den Doorn, Bijtelskil en ZVDO ’74 gestreden om de wisselbeker van de jeugdvierkamp. Aan deze wedstrijd mogen zwemmers meedoen vanaf 5 jaar tot en met 13 jaar. De eerste drie wedstrijden waren een prooi voor de Werkendammers en de laatste wedstrijd was hier geen uitzondering op.

Bij de meisjes minioren 1 en 2 was Eva Koek goed op dreef. Zij wist zowel de 25 schoolslag als de 25 vrijeslag te winnen. Op de schoolslag was er nog een derde plaats voor Carmen Damen. Zij wist op de vrijeslag een plaats hoger te eindigen. Bij de jongens was Tom Kruis, net als Eva, op beide afstanden de beste.

Een categorie hoger, minioren 3 en 4, waren er in totaal 5 medailles voor de Biesboschzwemmers. Op de 50 rugslag was het podium volledig voor de Werkendammers. Jade Groeneveld wist Anne Ippel en Sanne van de Pol voor te blijven. Op de 25 schoolslag was Sanne sneller dan Jade en ook de rest. Zij werd dus eerste en Jade tweede. Bij de jongens was Quinten van Hemert op de 50 rugslag de op een na beste. Xander Korsman haalde een zelfde prestatie op de 25 schoolslag.

Bij de 10 en 11 jarigen wist de meisjes niet op podium te raken. Er waren wel verbeteringen te noteren, maar de concurrentie was te sterk. Bij de jongens wist Lukas Schmidt met 0,05 seconden Bart Wijnja voor te blijven op de 50 vrijeslag. Lukas kreeg een gouden medaille en Bart moest genoegen nemen met zilver. Op de 100 wisselslag waren de rollen omgekeerd. Bart haalde zilver voor Lukas.

De oudste categorie leverde 4 medailles op. Rebecca Schmidt haalde op de 100 schoolslag en 50 vlinderslag in beide gevallen een eerste plaats. Bij de jongens was Bart Schouten op de schoolslag goed voor zilver en op de vlinderslag haalde hij een derde plaats.

De afsluitende estafettes telden niet mee voor de telling. Bij de jongste 2 categorieën waren de Biesboschzwemmers de sterkste. Bij de 10 tot 13 jarigen moesten ze genoegen nemen met een tweede plaats.

Na de 16 programmanummers bleek dat de BBZ-jeugd 56 punten bij elkaar gezwommen te hebben. Ze wisten de zwemmers van Den Doorn, ZVDO en Bijtelskil voor te blijven. De totaaltelling na vier wedstrijden liet dezelfde eindstand zien