Opgericht op 20 mei 1968

Opnieuw winst voor jeugd Biesboschzwemmers

Giessen, 2 februari 2008 – Op de trouwdag van Willem Alexander en Maxima heeft de jeugd van de Biesboschzwemmers opnieuw de winst gehaald in de jeugdvierkamp. Deze cyclus tussen Bijtelskil, Den Doorn en ZVDO ’74 beleefde vandaag zijn derde wedstrijd. Er werden persoonlijk 8 gouden, 9 zilveren en 4 bronzen medailles veroverd.

Carmen Damen en Eva Koek waren de eersten die een medaille haalden. Carmen wist de 25 rugslag te winnen voor Eva. Bij de jongens waren ook de eerste 2 plaatsen voor een Werkendammer. Tom Kruis wist Simon Schmidt van het goud te houden. Op de tweede afstand, 25 schoolslag, waren de medaillewinnaars bij de meisjes dezelfden. Opnieuw was Carmen de snelste voor Eva. Bij de jongens wist alleen Tom prijs te halen. Hij werd tweede.

Jade Groeneveld en Sanne van de Pol strijden elke wedstrijd met elkaar om de prijzen. Op de 50 vrijeslag was Jade de snelste op korte afstand gevolgd door Sanne. Anne Ippel maakte het podium voor de Biesboschzwemmers compleet. Op de 25 rugslag was Sanne Jade de baas. Ze wist met 0,4 seconden verschil te winnen. Anne viel net, 0,11 seconden, buiten het podium.

Celine van Tintelen wist bij de meisjes minioren 5 en junioren 1, 10 en 11 jarigen, op de 50 rugslag naar het podium te zwemmen. Ze werd derde en verbeterde eveneens haar persoonlijke record. Bij de jongens was Lukas Schmidt op de 25 vlinderslag de op een na beste. Hij haalde het zilver voor Bart Wijnja. Op de 50 rugslag maakte Bart dit ruimschoots goed. Hij wist deze afstand te winnen. Thomas Zielhorst was de tweede Biesboschzwemmer die naar het podium mocht komen. Hij haalde een goede derde plaats.

De oudste categorie, 12 en 13 jarigen, moesten 100 rugslag en 50 schoolslag zwemmen. Rebecca Schmidt was bij de meisjes in beide gevallen de beste. Bart Schouten kon dit niet evenaren, maar werd twee keer tweede. Op de rugslag verbeterde hij zich met bijna 9 seconden. Op de schoolslag zwom hij met 39.45 onder de limiettijd voor de Brabantse Kampioenschappen in mei van dit jaar.

De estafettes leverden een gouden en een zilveren medaille op. De ploeg onder 8 jaar bestaande uit Carmen Damen, Tom Kruis, Jade Groeneveld en Xander Korsman waren de beste. De groep vanaf 9 jaar moesten genoegen nemen met het zilver. Celine van Tintelen, Bart Wijnja, Ingrid de Heus en Bart Schouten kwamen na Den Doorn aan de finish.

Voor de puntentelling maakte de estafettes niets uit. Deze tellen namelijk niet mee. Na de 16 persoonlijke nummers hadden de Werkendammers 53 punten bij elkaar gezwommen. Dit zijn er 13 meer dan Den Doorn. ZVDO haalde 35 punten, 3 meer dan Bijtelskil. Op 19 april wordt de laatste wedstrijd gehouden. De Biesboschzwemmers organiseren deze dan zelf en de overwinning kan ze bijna niet meer ontgaan.