Opgericht op 20 mei 1968
 

KNZB prestatiemedailles 2007

Ieder jaar worden eind januari de prestatiemedailles van de KNZB bekend gemaakt. In de diverse categorieën worden deze medailles beschikbaar gesteld. Voor de Biesboschzwemmers zijn dit jaar in de categorieën zwemmen, masters en open water zwemmen medailles verdiend. De gelukkigen zijn: Marcha Admiraal (1993), Giel van Dijk (1991), Marjo Goelema (1969) en Annette Wijnja (1967).

Bij het zwemmen hebben Marcha en Giel allebei een bronzen medaille verdient. De bronzen medaille wordt toegekend als men bij de nummers 11 tot en 25 all-in op de KNZB 25 meter baan ranglijsten of bij de eerste 10 van de jeugdranglijsten staat. Voor Marcha en Giel is dit op meerdere afstanden van de vrijeslag het geval.

Marjo en Annette hebben hun medaille verdiend bij de categorie masters. Beide dames wisten op de schoolslag een of meerdere Nederlands Masters Records te zwemmen. Marjo deed dit in april tijdens de Nationale Masters Kampioenschappen in Eindhoven. Zij zwom op de 50 en 100 meter bij de dames tussen 35 en 39 jaar nieuwe toptijden. Annette wist in oktober op de 200 meter bij de dames tussen 40 en 44 jaar het record te verbeteren. Zij deed dit tijdens een internationale wedstrijd in Luxemburg.

De laatste medaille is alweer voor Giel. Voor de openwater medaille moest hij bij de beste 15 junioren eindigen. Daarbij is als extra voorwaarde gesteld dat hij gemiddeld 240 punten per kilometer behaald moet hebben. In het klassement blijkt dat Giel op de 15e plaats geëindigd is en zijn gemiddelde is 265,41 punten per kilometer.

%d bloggers liken dit: