Opgericht op 20 mei 1968
 

Clubrecord voor Jade Groeneveld

Breda, 20 januari 2008 – Een groep van 10 zwemmers ging naar Breda om daar deel te nemen aan de derde Speedo wedstrijd van het seizoen 2007-2008. Voor Carmen Damen (2000), Jade Groeneveld (1999) en Anne Ippel (1998) waren er medailles. Daisy v/d Berk, Annegida Koek, Xander Korsman, Isabel v/d Meij, Chantal Paans, Sanne v/d Pol en Bart Wijnja wisten één of meerdere persoonlijke records aan te scherpen.

Jade was de meest succesvolle deelneemster deze middag. Op haar beide afstanden, 100 rugslag en vrijeslag, was de beste. Op de rugslag verbeterde ze zichzelf met ruim 7,5 seconden en daarnaast ook nog het clubrecord.

Anne en Carmen haalden allebei één gouden en één zilveren medaille. Carmen haalde goud op de 25 schoolslag en zilver op de 25 rugslag. Voor Anne was goud op de 50 rugslag en zilver op de 50 schoolslag.

Xander had de pech dat hij vierde werd op de 50 schoolslag. Sanne had die pech tot twee keer toe. Op de 100 rugslag en 100 schoolslag werd ze beide keren vierde. Ze wist wel op beide afstanden haar persoonlijke tijden aan te scherpen. Dit lukte Xander op de 50 rugslag en schoolslag. Dit gold ook voor Annegida en Isabel. Daisy wist alleen haar tijd aan te scherpen op de 50 schoolslag terwijl Chantal dit op de 50 rugslag deed.

Bart startte op de 100 rugslag en 400 vrijeslag. Op de rugslag verbeterde hij zich wel, maar werd hij gediskwalificeerd vanwege een foutieve uitvoering van zijn keerpunt. Op de vrijeslag bleef hij binnen de geschatte tijd van 7 minuten en verraste daar iedereen mee.

%d bloggers liken dit: