Goud, zilver, brons en NMR

De eerste sessie van de zaterdag heeft voor de BBZ-masters diverse medailles en een Nederlands Masters Record opgeleverd. Tijdens de derde sessie op zaterdag zullen de 9 leden hun uiterste best doen om nog meer medailles te winnen.

De eerste medaille was voor Erik Drewes. Hij zwom op de 400 vrij naar een tweede plaats in een tijd van 5.00.73. Zijn indeling was keurig en dit geeft veel vertrouwen voor de rest van het kampioenschap. Arjon had de pech net buiten het podium te vallen. Bij de heren 35+ zwom hij iets sneller dan Erik, namelijk 4.59.35. Dit was 6 seconden langzamer dan nummer 3.

Tonny zwom op de 200 school naar een 7e plaats. Haar eindtijd van 3.18.35 was drie seconden sneller dan de inschrijftijd. Dennis Klop wist bij de heren 25+ naar een 8e plaats te zwemmen. Hij legde de 200 meter af in 3.06.49. Annette wist op haar 200 school naar de tweede medaille te zwemmen van deze sessie. Zij haalde net als Erik een zilveren medaille. Deze medaille zal voor haar wel een gouden randje hebben aangezien ze het Nederlands Masters Record verbeterde. Haar tijd was 3.09.06, dit is 0,28 seconden sneller dan haar inschrijftijd.

Op de 100 rug haalde Erik net als Dennis een 8e plaats. De eindtijd van 1.13.16 was ruim 4 seconden sneller dan zijn inschrijving. Dian haalde op deze afstand een 13e plaats. Zij kwam terug bij de finish na 1.32.01. Ook zij was sneller dan haar inschrijftijd. Stephan was 8 seconden sneller dan de inschrijving. Hij werd 10e in een eindtijd van 1.16.37. De snelste heer van de BBZ-masters was Arjon de Bok. Hij werd bij de heren 35+ eerste in een tijd van 1.11.90. Er moet wel bij gezegd worden dat hij de enige deelnemer was. Francijna was zeer gelukkig met haar 100 rug. Ze wist naar een derde plaats te zwemmen in een tijd van 1.20.44.

Op de 4 x 50 vrijeslag gemengd 80+ werden Tonny, Dennis, Erik en Dian vijfde. Hun eindtijd van 2.05.23 was iets langzamer dan de inschrijving. De tijden waren 32.10, 30.21, 27.67 en 35.25. De ploeg tussen 120 en 159 jaar was ruim sneller. Zij tikten aan na 1.58.43. Dit is sneller dan de inschrijving. Annette, Stephan, Francijna en Arjon waren hiervoor verantwoordelijk. De tussentijden waren 32.05, 26.62, 32.21 en 27.55. Met deze tijden werden zij derde.

Al met al was de oogst 1 goud, 2 zilver, 2 brons en 1 NMR. Vanavond komen deze zwemmers aangevuld met Mark en Harry aan de start. Volgens de inschrijving moeten er nog enkele medailles gehaald kunnen worden. Harry zal niet op de schoolslag starten vanwege een blessure.