4 goud, 4 zilver, 1 brons en 1 kampioenschapsrecord

Sessie 4 leverde 9 prijzen op voor de BBZ-masters. Van de 9 waren er 7 persoonlijk en 2 voor estafette ploegen. Voor de estafetteploegen betekent dit een oorkonde, terwijl op de persoonlijke nummer medailles opgehaald kunnen worden.

De derde sessie van de tweede dag begon met de 50 vrij. Bij de pre-masters wist Mark op de 8e plaats te eindigen in 26.69. Dit is een verbetering van zijn inschrijftijd. Erik wist een eindtijd van 28.09 neer te zetten en werd hiermee 16e. Bij de dames wist Tonny op de 11e plaats te eindigen. Zij had een eindtijd van 31.01. Dian kwam tot 35.33 en werd 24e. Beide dames zwommen iets boven hun inschrijftijd, maar een dag in een zwembad verblijven is hier mede debet aan. Stephan wist bij de 25-plussers op een 9e plaats te eindigen. Hij zwom een tijd van 27.38. Dennis werd in dezelfde categorie 22e in een eindtijd van 29.94. Dit is duidelijk onder zijn inschrijftijd. Harry haalde eerste medaille van deze sessie. Hij werd met 26.13 tweede op 0,12 seconden van het goud.

Bij de dames wist Francijna op de 50 vrij 17e te worden. Zij zwom een tijd van 31.96, dit was al sneller dan in de estafette aan het einde van de ochtendsessie. Bij de dames 40+ haalde Annette de tweede medaille. Wederom was het een zilveren. Ze zwom een tijd van 31.52 en dit betekent voor haar een pr in het 50 meter bad.

Op de loodzware 200 vlinderslag haalde Erik zijn eerste gouden medaille. In een heel goed opgebouwde race wist hij op de finish de nummer twee te verschalken en tikte aan in 2.33.36. Nummer twee lag op 150 meter nog 2 seconden voor Erik, maar tikte 0,56 seconden na Erik aan. Arjon kon zijn doelstelling niet realiseren. Hij wilde een tijd zwemmen onder de 2.38, maar dit werd een tijd van 2.43.95. Met de bronzen medaille zal hij toch wel tevreden zijn.

Bij de heren 80+ wist de estafette ploeg beslag te leggen op het goud. Het verschil met nummer twee was ruim 3,5 seconde. Erik (26.90), Mark (26.38), Stephan (26.16) en Harry (25.90) zwommen een eindtijd van 1.45.04. De dames ploeg kon helaas niet hetzelfde kunstje doen, maar hun zilveren medaille was meer dan verdiend. Dian (34.85), Tonny (31.19), Annette (31.42) en Francijna (33.67) zwommen een eindtijd van 2.11.13.

Mark was de eerste die persoonlijk aan de start moest verschijnen. Op de 50 school zwom hij een tijd van 34.57. Dit is een seconde boven zijn tijd en leverde hem een 6e plaats op. Met zijn inschrijftijd was hij op het podium gekomen. De vermoeienissen van de estafette speelde hem parten. Tonny deed het iets beter. Zij zwom naar een 5e plaats in 39.75. Dian werd 20e met een eindtijd van 46.65. Stephan wist Dennis voor te blijven. Op de schooslagsprint zwom hij een tijd van 36.34, tegenover de 38.10 van Dennis. Stephan werd 9e en Dennis 13e.
Bij de dames 40+ werd er weer een gouden medaille veroverd. Annette wist in een kampioenschapsrecord en binnen de 40 seconden bij de finish te komen. Haar eindtijd van 39.76 was tevens een persoonlijk record.

De 200 rugslag was de laatste afstand van de tweede sessie. Arjon wist bij de heren boven 35 jaar naar het goud te zwemmen. Zijn tijd van 2.44.09 was niet super, maar nummer twee was 25 seconden langzamer, ofwel er was weer goud voor een BBZ-master. De laatste medaille ging naar Francijna. Zij zwom 8 seconden onder haar inschrijftijd en bleef 0,55 seconden voor op nummer drie. Dit was weer een zilveren medaille voor de Werkendammers.

Morgen zal vanaf 8 uur weer gestreden gaan worden om de medailles. Tegen half 6 zijn alle afstanden gezwommen en is er exact bekend hoeveel medailles de BBZ-masters veroverd hebben.