Jeugd Biesboschzwemmers houdt huis

Giessen, 10 november 2007 – De tweede wedstrijd van de jeugdvierkamp met Bijtelskil, Den Doorn en ZVDO ’74 is een prooi geworden voor de Werkendamse zwemmers. De eerste wedstrijd in september was ook al een prooi voor de zwemmers tot 13 jaar. Het verschil met nummer twee, Den Doorn, was toen 11 punten. Deze keer was het verschil nog groter. ZVDO ’74 moest 16 punten toegeven op de ploeg uit Werkendam. Er werden 9 gouden, 10 zilveren en 8 bronzen medailles gewonnen.

Bij de minioren 1 en 2, ofwel de zwemmers onder 7 jaar, waren er prijzen voor Carmen Damen, Eva Koek, Kelly van Peer, Tom Kruis en Rick Smits op de 25 vrijeslag. Carmen was de snelste bij de meisjes voor Eva en Kelly. Tom wist Rick voor te blijven, maar Tom moest genoegen nemen de tweede plaats. Op de 25 schoolslag wist Eva te winnen van Carmen. Het verschil was 1,5 seconden. Op de derde plaats kwam de jongste deelneemster van de middag Raïsa Schoon. Bij de jongens was Tom opnieuw de snelste Biesboschzwemmer, maar ook nu moest hij genoegen met de tweede plaats. De derde plaats ging ook mee naar Werkendam. Nick Lisman wist Rick Smits voor te blijven en kreeg dus een medaille opgehangen.

Bij de meisjes tot 9 jaar was het podium op de 50 schoolslag volledig voor de Biesboschzwemmers. Sanne v/d Pol wist Jade Groeneveld en Anne Ippel voor te blijven. Het verschil tussen nummer twee, Jade, en Anne was bijna 4 seconden. Terwijl Jade 0,7 seconden te kort kwam voor het goud. Op de 25 vrijeslag was Jade de beste. Sanne moest nu genoegen nemen met het zilver en Anne kreeg opnieuw brons omgehangen. De tijd van Jade op de 25 vrijeslag was goed voor een clubrecord. Bij de jongens wist Xander Korsman op de 50 schoolslag naar het goud te zwemmen. Hij bleef nummer twee bijna 0,3 seconden voor.

Bij de 10 en 11 jarigen was er weer een volledig Biesboschzwemmers podium. Op de 50 rugslag wisten Bart Wijnja, Lukas Schmidt en Thomas Zielhorst de prijzen op te eisen. Bart was de snelste van de drie gevolgd door Lukas en Thomas. Op de 50 schoolslag wist Bart weer iedereen te snel af te zijn en mocht dus opnieuw op het hoogste podium klimmen. Bij de meisjes was Elise voor den Dag op de rugslag met een vierde plaats dicht bij het podium.

De oudste categorie leverde weer eremetaal op voor de Werkendammers. Op de 100 vrijeslag wist Rebecca Schmidt iedereen voor te blijven. Ze was ruim 3 seconden sneller dan Lisanne v/d Berg die op de tweede plaats aantikte. Bart Schouten haalde net als Lisanne een tweede plaats, maar voor Bart zat er een gouden randje om. Hij wist namelijk de limiet voor de Brabantse Winter Kampioenschappen te slechten. Hij bleef ruim een halve seconde onder de limiettijd. Op de 50 rugslag was Rebecca opnieuw Lisanne en de rest te snel af, ofwel ze kreeg opnieuw een gouden medaille. Bart wist ook naar het podium te zwemmen, maar deze keer moest hij genoegen nemen met een derde plaats.

Na het tellen van de 16 nummers hadden de Werkendammers 54 punten, gevolgd door ZVDO met 38. Den Doorn had 37 punten en Bijtelskil haalde 27 punten binnen. Over bijna 3 maanden, 2 februari 2008, staat de een na laatste wedstrijd op het programma. De cyclus wordt op 19 april afgesloten.