Opgericht op 20 mei 1968
 

Weer brons voor Francijna de Kooter

Vlissingen, 2 september – De een na laatste wedstrijd voor de Biesboschzwemmers in het open water seizoen kende een inschrijving van twee leden van de Werkendamse zwemclub. Francijna de Kooter (1980) en Dennis Klop (1983) waren een dag eerder vertrokken naar Vlissingen zodat ze redelijk uitgerust op de wedstrijd zouden verschijnen.

Francijna startte net als de meeste van haar wedstrijden op de 1000 meter bij de dames 25 tot 34 jaar. Tijdens haar vorige wedstrijd wist ze voor het eerst dit seizoen de 15 minuten grens te doorbreken en ze deed dit met bijna 40 seconden. Ook deze keer wist ze binnen het kwartier aan de finish te komen. Het verschil was nu minder groot, namelijk 7 seconden. De hoofdtrainer en haar broer, Dirk de Kooter, kon het niet nalaten om tegen haar te zeggen dat ze nu de juiste tijden zwemt.

Dennis mocht bij de heren op de 2000 meter schoolslag uitkomen. Dennis wist deze race om te zetten tot een van snelste van dit seizoen, in een tijd van 37.41.51.

Op zaterdag 15 september zal de groep open water zwemmers uitgebreid worden met zwemmers die niet eerder of een enkele keer hebben meegedaan aan een wedstrijd. De reden hiervoor is dat de locatie recreatiepark De Kurenpolder in Hank is. In het verleden werd de wedstrijd daar georganiseerd door de Biesboschzwemmers, maar door omstandigheden was men genoodzaakt er mee te stoppen. De organisatoren van de wedstrijden in Oosterhout en Wijk en Aalburg hebben het initiatief genomen om de wedstrijd daar weer te organiseren, misschien dat de wedstrijd volgend jaar weer op de kalender staat.