Opgericht op 20 mei 1968
 

Annette Wijnja achtste van Europa

29 en 30 augustus 2007, Kranj (Slovenië) – Afgelopen week werden de Europese Masters Kampioenschappen (EMK) in Slovenië gehouden. Voor de Biesboschzwemmers was Annette Wijnja ingeschreven op de 50 en 100 schoolslag. Zij ging vanuit haar “trainingskamp” in Italië waar ze samen met haar gezin verbleef naar Slovenië om als eerste Biesboschzwemmers ooit mee te doen aan een EMK.

De eerste afstand van Annette was de 50 schoolslag. Zij had de pech dat op het moment van zwemmen een onweersbui losbarstte en ze daar niet voor stopten. Annette stond als achtste ingeschreven, maar haar tijd was verkeerd overgenomen. Door de omstandigheden viel de tijd tegen. Annette bleef 0,7 seconden boven haar beste tijd en kwam ze niet verder dan een elfde plaats.

Een dag later stond de dubbele afstand op het programma. In de een na laatste serie van het programma wist zij het beter te doen dan een dag eerder. Op de helft van haar race keerde Annette als derde, maar wist middels een sterke tweede 50 meter naar de winst in haar serie te zwemmen. Haar eindtijd van 1.28.29 was een verbetering van haar persoonlijk record in een 50 meter bad met bijna een halve seconde. Na de laatste serie werd de euforie nog groter, want Annette had de achtste tijd gezwommen, terwijl ze als elfde ingeschreven stond.

Op 23 september zal Annette samen met andere BBZ-masters deelnemen in Etten-Leur aan de vierde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Ze verdedigen daar een vierde plaats in het verenigingsklassement.