Opgericht op 20 mei 1968
 

Rebecca Schmidt beleeft goede Brabantse

Tilburg, 6 en 7 januari 2007 – Het eerste weekend van het jaar staat traditiegetrouw in het teken van de Brabantse Winter Kampioenschappen. Dit jaar werden de kampioenschappen weer in Tilburg gehouden. Men heeft daar een goede organisatie staan en kan de vele deelnemers (ruim 500) en toeschouwers (meer dan 250) goed kwijt. Voor de Biesboschzwemmers kwamen 11 zwemmers in actie.

Rebecca Schmidt (1994) mocht voor het eerst deelnemen aan de Brabantse Kampioenschappen. Ze had tijdens een recreatieve wedstrijd voldaan aan de limiet op de 50 vlinderslag. Het is altijd afwachten hoe een debutant presteert, maar Rebecca liet zien niet onder de indruk te zijn. In een technisch goede race zwom zij van de 23e naar 17e plaats. Dit is niet bijzonder, maar het feit dat zij haar persoonlijk record met ruim 1,2 seconden aanscherpt maakt het wel bijzonder. Met haar eindtijd voldeed ze eveneens aan de limiettijd voor de Brabantse Kampioenschappen in mei van dit jaar.

Marcha Admiraal (1993) was degene die voor de medailles zorgde bij de Biesboschzwemmers. Uit de inschrijvingen bleek al dat het moeilijk zou worden om een medaille te halen, maar op de 50 en 100 vrij haalde Marcha toch eremetaal. Op beide afstanden mocht Marcha plaatsnemen op de derde plaats. Op haar overige afstanden stond zij verder iedere keer bij de beste 8 van haar leeftijd.

Giel van Dijk (1991) was degene met de meeste tijdsverbeteringen. Op de 50 vrij en 50 school waren het enkele honderdsten van een seconde dat jij onder zijn records dook, maar op de 100 school was het bijna 0,9 seconden. De beste klassering haalde Giel op de 200 wisselslag, hierop werd hij vierde. Het feit dat hij de afgelopen weken niet heeft kunnen trainen liet duidelijk zijn sporen achter.

De laatste starts voor de Biesboschzwemmers waren estafettes. Beide ploegen wisten ruim 1,5 seconden onder de inschrijftijd te duiken. De herenploeg bestaande uit Harry Cornet (1971), Mark Visser (1988), Giel van Dijk (1991) en Stephan Admiraal (1983) deed mee aan de 4 maal 50 vrijeslag. Mark en Stephan wisten onder hun persoonlijke tijden te blijven. Bij de dames zwommen Marianne van Berchum, Tonny Methorst (1988), Marcha Admiraal en Laura Korsman (1993) de 4 maal 50 wisselslag. Tonny en Laura wisten onder tijden te blijven. Marianne bleef ook onder haar oude tijd, maar kon niet haar persoonlijk record van de zaterdagochtend op de rugslag verbeteren.

Behalve de al eerder genoemde deelnemers deden ook nog Lisanne v/d Berg en Jan v/d Heuvel mee. Zij deden hun best, maar konden niet in de buurt van de prijzen komen.

De komende tijd staan er nog vele wedstrijden op het programma en zullen we zien tot welke prestaties de Werkendammers nog meer instaat zijn.