Opgericht op 20 mei 1968
 
In Memoriam Paul Kras

In Memoriam Paul Kras

Heden ontvingen wij het droeve bericht dat afgelopen zondag 5 november 2006, op 62-jarige leeftijd Paul Kras is overleden.

Hoewel we al geruime tijd wisten dat hij ernstig ziek was, komt dit bericht toch nog onverwacht.

Paul is voor onze zwemvereniging een belangrijke man geweest, voor en achter de schermen. Toen hij en zijn familie eind jaren zeventig, begin jaren tachtig bij onze club kwamen, wisten we gelijk wat we aan de persoon Paul Kras hadden. Eenvoudig, gedreven, vooruitkijkend en fanatiek.
Eenvoudig, zoals hij met kinderen omging, samen met ome Kees Verdonk.
Gedreven, zoals hij een wedstrijd aan elkaar wist te praten. Bekend werd vooral zijn stem als speaker bij honderden wedstrijden in en buiten Brabant.
Vooruitkijkend als bestuurder en begeleider bij de eerste startgemeenschap Altena.
Fanatiek tijdens trainingen en als ploegleider bij wedstrijden
Kortom, groot was zijn inzet voor de Biesboschzwemmers, als trainer, official, organisator.

Later heeft Paul ook veel werk verricht in de Kring Noord-Brabant, vooral nadat Paul en Anneke verhuisden naar Etten-Leur en langzaam de binding met de Biesboschzwemmers verminderde.
Niet alleen Paul zette zich volledig in voor de Biesboschzwemmers, maar ook Anneke deed mee. Vele jaren heeft ze het wedstrijdsecretariaat gedaan. Voor haar werk en inzet kreeg ze het ere-lidmaatschap van de vereniging.
Hun kinderen, Jacqueline en Karen zijn jarenlang lid geweest van onze zwemvereniging.

Wij zijn Paul veel dank verschuldigd, als mens en als persoonlijkheid.

Wij wensen, Anneke, Jacqueline en Fred, Karen en Jeroen, de klein-kinderen en verdere familie veel sterkte en kracht toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Paul, bedankt

Pieter Visser, voorzitter de Biesboschzwemmers