Opgericht op 20 mei 1968
 

Veel records tijdens Masterswedstrijd

Gorinchem, 4 november 2006 – Tijdens de vijfde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2006 georganiseerd door de Biesboschzwemmers, hebben de 11 leden van de Biesboschzwemmers voor veel recordverbeteringen gezorgd. In totaal zwommen de Werkendammers 7 Zuidelijke Cirkel Records (ZCR), 6 Brabantse Masters Records (BMR) en werden 16 Clubrecords voor de masters (MR) verbeterd.
In Gorinchem werden door andere zwemmers ook nog de nodige records verbeterd. Atie Pijtak van AZ&PC uit Amersfoort wist een Europees Masters Record te zwemmen op de 400 wisselslag dames 50+. In totaal deden 34 Nederlandse en 1 Belgische vereniging mee. Er kwamen 144 zwemmers naar Gorinchem, die goed waren voor 447 persoonlijke en 22 estafette starts.

Grossier in records was Harry Cornet. Hij zwom 5 persoonlijke Masters clubrecords, 4 Zuidelijke Cirkel records en 4 Brabantse Masters Records. Harry verbeterde op de 100 wisselslag (1.04.04), 25 vrijeslag (0.11.88), 25 schoolslag (0.13.85) en 50 vrijeslag (0.25.32) de Zuidelijke Cirkel en Brabantse Masters Records en de masters clubrecords. Op de 50 schoolslag (0.31.51) wist hij dit kunsstukje niet te herhalen. Hier bleef het bij een masters clubrecord. Harry zwom ook de beste prestatie van de wedstrijd. Zijn tijd op de 25 schoolslag was goed voor 711 punten. Met de 100 wissel (577) en 25 vrijeslag (534) zien we Harry ook nog terug op resp. de vierde en vijfde plaats. De punten worden berekend aan de hand van de snelste tijden ter wereld.

Harry maakte ook deel uit van de estafetteploeg die een Brabants Masters Record zwom op de 4×50 vrijeslag. Behalve hij zwommen ook Annette Wijnja, Marjo Goelema en Arjon de Bok naar een verbetering. Ook deze tijd (1.51.79) is weer goed voor een Zuidelijke Cirkel Record. Deze ploeg zwom ook naar een Zuidelijke Cirkel Record op de 4×50 schoolslag. De klok stond stil na 2.20.91. Voor een Brabants Masters Record komt deze afstand niet in aanmerking.

De laatste die een Brabantse Master en Zuidelijke Cirkel Record zwom was Marjo Goelema. Zij wist op de 25 schoolslag haar eigen record met 0,42 seconden aan te scherpen en tikte aan in 0.16.11. Marjo wist net als Harry de beste prestatie op haar naam te schrijven. Ook zij wist met haar schoolslag de meeste punten te halen. Volgens de berekening haalde Marjo met haar tijd 676 punten. Haar tijd op de 25 vrijeslag was goed voor een gedeelde achtste plaats met 542 punten.

Behalve de al eerder genoemde zwemmers deden ook Samantha Admiraal, Stephan Admiraal, Sabrina Boekhout, Nina de Jong, Dennis Klop, Francijna de Kooter en Dian van Pelt mee. Zij wisten allen diverse ereplaatsen te halen en in sommige gevallen een Masters Clubrecord te zwemmen. De laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2006 is in Best op 10 december. Dan worden de klassementen opgemaakt en weten we waar 6 wedstrijden toe geleid hebben voor de masters van de Biesboschzwemmers.

%d bloggers liken dit: