Opgericht op 20 mei 1968
 

Sterk optreden jonge zwemmers

IJsselstein/Etten-Leur, 23 en 24 september 2006 – Het afgelopen weekend is er door zwemmers en zwemsters van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan twee wedstrijden. De jongste zwemmers ging naar IJsselstein om daar mee te doen aan het Minioren Sprint Festijn. Op deze wedstrijd zwommen deelnemers tussen de 6 en 11 jaar drie afstanden. De masters van de BBZ gingen naar Etten-Leur om daar deel te nemen aan de vierde wedstrijd voor de Zuidelijke Cirkel. Masters zijn zwemmers vanaf 25 jaar, maar zwemmers boven de 20 jaar mogen ook mee doen.

3 Goud en 1 brons
In IJsselstein ging het erom dat je als zwemmers de beste was na alle drie de afstanden. Voor de Biesboschzwemmers waren dit Carmen Damen (2000), Jade Groeneveld (1999) en Xander Korsman (1999). Carmen werd derde op de 25 rugslag, terwijl Jade de rugslag en vrijeslag wist te winnen. De eindtijd van Jade lag 0,02 seconden boven het clubrecord. Dit is heel goed voor een zwemmer die pas enkele weken lid is. Xander wist ook de rugslag en vrijeslag te winnen. Hij had de pech iedere keer alleen te moeten zwemmen, maar deed dit heel goed.

De laatste klassementsprijs was voor Sanne van de Pol. Zij moest voor de iedere 50 meter zwemmen en deed dit niet goed. Ze deed dit zelfs zo goed dat ze beslag legde op de bronzen medaille.

Behalve de al eerder genoemde zwemmers deden ook nog Isabel van der Meij (1997), Donovan Rijkse (1998), Celine van Tintelen (1996) en Bart Wijnja (1996) mee aan het Sprint Festijn. Zij kwamen niet op het podium, maar zette toch goede tijden op de klok. Bart wist drie maal zijn persoonlijk record te verbeteren en Celine deed dit ook op de vrijeslag en schoolslag. Donovan zwom, net als Sanne, voor het eerst 50 meter en deed dit goed. Isabel verbeterde zich op de rugslag en kwam ook op de andere afstanden in de buurt van haar beste tijden.

Op 8 oktober gaan deze zwemmers aangevuld met Niek Goelema (1999) naar Oosterhout om deel te nemen aan de eerste Speedowedstrijd. Dan kunnen we zien hoe ze het er vanaf brengen in Brabant.