Opgericht op 20 mei 1968
 

17 MRs en 18 ereplaatsen

In Etten-Leur wisten de masters van de Biesboschzwemmers zich nadrukkelijk te laten gelden. De reis naar huis betekende 17 mastersrecords en 18 ereplaatsen. Daarnaast waren er nog 2 tijdsverbeteringen en 4 eerste tijdsnoteringen.

De meest opmerkelijke prestaties kwamen op naam van Stephan Admiraal (1983). Hij wist de iedereen te verbazen door de 25 vrijeslag af te leggen in 0.12.32. Dit is voor iemand die pas sinds een maand weer zwemt een goede tijd. De dubbele afstand later op de middag betekende een eindtijd van 0.27.80. Op beide afstanden heeft hij nu ook het mastersrecords bij de heren 20+ bij de Biesboschzwemmers.

De twee tijdsverbeteringen kwamen op naam van Dennis Klop (1983) en Dian van Pelt (1985). Dennis wist zijn tijd op de 100 wisselslag te verbeteren. Hij was ruim 1 seconde sneller. Dian van Pelt verbeterde zich nog iets meer. Zij zwom op de 25 schoolslag bijna 1,4 seconden van haar tijd.

Het leukste moment was aan het einde van de wedstrijd. Er waren twee ploegen ingeschreven op de 4×25 vrijeslag. De gemengde jongste ploeg (Dennis Klop, Dian van Pelt, Nina de Jong en Stephan Admiraal) wist de oudere damesploeg (Annette Wijnja, Samantha Admiraal, Francijna de Kooter, Sabrina Boekhout) met 0,82 seconden te verslaan. De afgelopen week hadden de dames laten weten dat ze de ‘jonkies’ wilden verslaan. Helaas voor de dames zat dit er niet in.

Zaterdag 4 november is de 5e wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Biesboschzwemmers en zal in Gorinchem gehouden worden. De wedstrijd begint om 13.30 uur en de toegang is gratis.