Opgericht op 20 mei 1968
 

Goud voor de Masters van de Biesboschzwemmers

12 december 2005, Vlijmen – Afgelopen weekend vond in Vlijmen de laatste wedstrijd plaats van de Zuidelijke Cirkel. Sinds dit jaar doen diverse zwemmers van de Werkendammers mee aan wedstrijden die speciaal voor 20 jaar en ouder zijn. Deze keer gingen Annette en Paul Wijnja, Francijna de Kooter, Dennis Klop en Dian van Pelt de eer van de Biesboschzwemmers verdedigen.

Voor de Biesboschzwemmers waren er kansen op medailles voor diverse seizoensklasssementen. Deze werden dan ook gehaald. Annette Wijnja voerde de lijst aan met 2 gouden medailles. E?n voor het zogenaamde grote wisselslag klassement en ??n voor het kleine vrijeslagklasssement in haar leeftijdsklasse. Het grote wisselslag klassement houdt in dat van iedere afstand 100 meter gezwommen moest worden. Het kleine vrijeslag klassement is 2 keer een 25 meter en 2 keer een 50 meter vrijeslag. Dennis Klop wist in de 20+ klasse goud te winnen op de grote vrijeslag en Francijna was goed voor zilver in de 25+ klasse, eveneens op de grote vrije slag. Het grote vrijeslag klassement is een 25, 50, 100 en 200 meter vrijeslag.

In februari 2006 begint er weer een nieuw mastersseizoen, maar eerst zijn er in januari de Nederlandse Masters Kampioenschappen. Mogelijk dat daar nog zwemmers van de Biesboschzwemmers aan mee zullend doen. Op 4 november 2006 zullen de Biesboschzwemmers in Gorinchem de vijfde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2006 organiseren.

NK korte baan
Behalve dat zaterdag de clubkampioenschappen op het programma staan, zal Ben Dersigni (1974) in Amsterdam deelnemen aan de Nationale Kampioenschappen korte baan. Ben zal starten op de 100 vlinderslag en proberen zijn tijd aan te scherpen. Een plaats in de A-finale zal moeilijk zijn, maar een plaats bij de laatste 16 moet tot de mogelijkheden behoren.