Opgericht op 20 mei 1968
 

Ben Dersigni draait top open water seizoen

Oosterhout/Roermond, 10/11 september 2005 ? In het Wilhelmina kanaal ter hoogte van Oosterhout en in de Grindmeren bij Roermond zijn het afgelopen weekeinde de laatste open water wedstrijden van het seizoen georganiseerd. Beide wedstrijden telden mee voor de nationale SportEmotion open water klassementen. In water van rond de twintig graden kon de eindbalans worden opgemaakt.

Ben Dersigni zwom op de twee kilometer vrije slag in het kanaal naar een zevende plaats en op dezelfde afstand in de Grindmeren werd de open water zwemmer uit Sleeuwijk negende, slechts anderhalve minuut achter winnaar en EJK-deelnemer Sebastiaan Reynen (?t Y-mere) uit Amsterdam.

De 31-jarige Biesboschzwemmer draaide dit seizoen zijn beste uit zijn carri?re! Opmerkelijk aangezien de tegenstanders voornamelijk jonger zijn en het niveau in de breedte de laatste jaren middels het opstarten van de nationale selectie open water zwemmen en de sterke internationale open water resultaten, van zowel de jeugd als de senioren sporters, duidelijk is verbeterd.