Nationale open water wedstrijden in Kanaal door Walcheren

Wilhelminadorp/Vlissingen, 3/4 september 2005 ? In Zeeland werden het afgelopen weekeinde twee open water wedstrijden voor de nationale open water klassementen georganiseerd. Zwemvereniging De Ganze verbond zaterdag de naam van haar wedstrijd aan het 600-jarig bestaan van de stad Goes en organiseerde, zoals ieder jaar, een prima wedstrijd.

Op de twee kilometer vrije slag heren/jeugd zwom Ben Dersigni van De Biesboschzwemmers uit Werkendam naar een elfde plaats in een tijd van 25 minuten en 25 seconden.

Een dag later bij de plaatselijke zwemvereniging De Stormvogel in Vlissingen ging de Sleeuwijkse open water zwemmer twee keer van start. Op de vijf kilometer vrije slag was de kopgroep, met nationale toppers Sebastiaan Reynen (?t Y-mere ? Amsterdam) en Michel Heynen (SG HGK – Kerkrade) onhoudbaar, maar in de sprint van de achtervolgende groep kon Dersigni alle tegenstanders achter zich houden en eindigde uiteindelijk als vierde heer en als achtste totaal.

Op de twee kilometer vrije slag enkele uren later was er een zestiende plaats op slechts tien seconden achter de nummer zeven. In de eindsprint bleken de inspanningen op de eerder gezwommen dubbele afstand hun tol te eisen. Winnaar werd WK-deelnemer Thomas Felten van PSV uit Eindhoven.

Aankomend weekeinde staan de laatste twee wedstrijden van het nationale circuit op de kalender. In Oosterhout en Roermond worden de definitieve open water SportEmotion klassementen opgemaakt.