Opgericht op 20 mei 1968
 

2 NMR’s voor Marjo Goelema

Eindhoven, 18 juni 2005 – Tijdens de derde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel heeft Marjo Goelema twee Nederlandse Masters Records gezwommen. Zij deed dit op de 50 en 100 meter schoolslag bij de dames 35 tot 39 jaar. Behalve Marjo deden ook Francijna de Kooter en Annette Wijnja mee.

Marjo Goelema en Annette Wijnja zwommen beide de 50 en 100 meter schoolslag. Marjo wist beide afstanden te winnen. Voor Annette was er op de 100 meter een bronzen medaille en op de 50 meter verbeterde ze haar persoonlijk record met ruim vier tienden. De eindtijden van Marjo waren goed genoeg voor verbetering van de Nationale Masters Records. Op de 50 meter was Marjo al recordhouder en nu heeft ze ook het record op de 100 meter in handen. Het record op de langste afstand, 200 meter, moet ook tot de mogelijkheden behoren.

Francijna had zich ingeschreven voor de 100 vrijeslag en 200 rugslag. Op beide afstanden wist ze tijden neer te zetten die sneller waren dan haar seizoenstijden tot op heden. Op de 200 rugslag wist ze zelfs beslag te leggen op het zilver.

Marcha Admiraal op Jaargangfinale
Dordrecht, 19 juni 2005 – Terwijl heel Nederland de reis naar het strand ondernam ging Marcha Admiraal (1993) naar Dordrecht voor deelname aan de Jaargangfinale.

Marcha mocht starten op de 100 meter vrijeslag en vlinderslag. Op deze afstanden behoort Marcha bij de beste 24 deelnemers die ingeschreven waren. Op beide afstanden kon zij helaas niet meedoen om de prijzen, maar ze wist wel goede tijden op de klokken te zetten.

Clubkampioenschappen en Jeugdzwemmarathon
Op zaterdag 2 juli wordt het seizoen afgesloten met de clubkampioenschappen. Vanaf 17.30 uur zal er gestreden gaan worden om de prijzen. Het nieuwe seizoen zal op zaterdag 27 augustus beginnen met de Jeugdzwemmarathon. Aan deze marathon mogen kinderen van 13 jaar en jonger meedoen en ze zullen proberen om zoveel mogelijk meters in zes uur te zwemmen. Dit zal de eerste keer zijn dat de Biesboschzwemmers een dergelijk evenement organiseren, maar organiseren gaat de Werkendammers goed af.