In memoriam Kees Verdonk

Een markant persoon is heengegaan.
De eerste gedachte die bij je op kan komen is ?laat de kinderen tot mij komen?. Een tekst die tot de dag van vandaag van toepassing is op het leven en nu het overlijden van ?ome Kees?.

Het tijdperk ome Kees vormt voor veel Werkendamse kinderen een wezenlijk onderdeel van hun leven. Het aardige is, dat dit voor veel van deze kinderen ??n van de leukste periodes uit hun leven is. De herinnering zal dan ook waarschijnlijk altijd blijven.

Enkele jaren na de oprichting van de Biesboschzwemmers kwam er een nieuw gezicht langs het bad. In een ongekend korte periode werd de trainer aangesproken met ?ome?. Een titel die bij geen enkele club in het dorp aan iemand is gegeven.
Vele jaren lang was ome Kees het gezicht van de Biesboschzwemmers. Natuurlijk niet alleen het ?gezicht van?, maar ook de trainer, bestuurslid, vader en vertrouwenspersoon.
Daar waar nu circa tien trainers staan, stond ooit iemand alleen alles in goede banen te leiden. Ten alle tijden kon je bij de trainer terecht en had hij voor iedereen aandacht. Vooral die aandacht was misschien wel het sterkste punt dat ome Kees bij zich had. Een kind vraagt immers de gehele dag om aandacht. Aandacht die veel kinderen nu tekort komen en aangewezen zijn op wat de televisie hen brengt.
Ome Kees wist je aan te zetten tot prestaties, maar had daarnaast ook de gedrevenheid kinderen aan te sporen tot samenwerken en gezelligheid. Ome Kees had dan ook verschillende gezichten; in eerste instantie het in gedachten wegdromende gezicht op de ogenblikken dat er weer iets nieuws werd bedacht; het fanatiek aanmoedigende gezicht als er prestaties neergezet moesten worden en als laatste het gezicht met de gulle lach op de ogenblikken dat alles werkte zoals het hoorde te werken.
Dat dit alles een aanslag was op de tijd en het gezinsleven van de familie Verdonk is nooit onopgemerkt gebleven. Dat ome Kees onvervangbaar was, is echter wel opgemerkt en nog altijd voelbaar in de organisatie van de Biesboschzwemmers.

Wij wensen tante Alie, Marcel, Lisette en verdere familieleden veel sterkte toe in de komende tijd.

Bestuur en leden De Biesboschzwemmers