Bijna twintig medailles voor minioren

Oosterhout, 23 maart 2024 – De één na laatste wedstrijd van het minioren circuit bracht de jongste zwemmers van de Biesboschzwemmers naar Oosterhout. De groep van 14 zwemmers wist 19 medailles bij elkaar te zwemmen en daarnaast werden er ook nog 18 persoonlijke records gezwommen.

Jesse Drewes, Bram van Felius en Femke van den Oven mochten op het hoogste podium plaatsnemen. Jesse mocht dit doen voor zijn prestatie op de 200m wisselslag en Bram was op de 25m school- en vrije slag de beste. Femke was net als Jesse de beste op de 200m wisselslag, maar ook op de 100m school- en vrije slag was ze de snelste. Jesse en Bram wisten nog meer medailles te halen. Jesse haalde zilver op de 100m school- en vrije slag en Bram was op de 25m rugslag als derde bij de overkant.

Marley Spijker zwom dezelfde nummers als Femke en alle drie de keren mocht Marley naast Femke op het podium gaan staan om een zilveren medaille in ontvangst te nemen. Ook Michael van den Bogerd en Rianne Cornet wisten zilver te veroveren. Michael deed dit op de 50m rugslag en Rianne verraste zichzelf met een tweede plaats op hetzelfde nummer. Op de 50m schoolslag mocht Michael ook naar het podium komen voor een bronzen medaille.

Lars van der Zouwen zwom voor het eerst een wedstrijd en hij mocht gelijk drie keer naar het podium komen. Op de 50m schoolslag haalde Lars een zilveren medaille en op de 50m rug- en vrije slag waren er bronzen medailles voor de jonge zwemmer. Romy van Goor haalde ook een bronzen medaille en zij deed dit op de 50m schoolslag.

De medaillewinnaars wisten naast medailles ook nieuwe toptijden te zwemmen en dat deden ook Noa Drewes, Björn Hoogerwerf, Rodin Klop en Ilse van Wijk. De laatste wedstrijd is op 20 april en dan wordt er gezwommen in Andel. Voor sommige zwemmers zal het dan spannend zijn om te kijken naar de ranglijsten die belangrijk zijn voor plaatsing voor de Brabantse Minioren Finales die in juni gehouden gaan worden.