Opgericht op 20 mei 1968
 

Limieten  en persoonlijke records junioren en jeugd

Oosterhout, 23 maart 2024 – Zoals altijd zwommen de oudere zwemmers tijdens de miniorenwedstrijd een aantal nummers om hun tijden aan te scherpen en eventueel limiettijden te halen voor de Brabantse Kampioenschappen of ‘Antwerpen’. De 16 zwemmers die aan de start kwamen waren goed voor 19 persoonlijke records, 10 Brabantse limieten en 8 limieten voor ‘Antwerpen’.

Het programma voor de zwemmers vanaf 12 jaar was 400m vrije slag of 50m rugslag en 100m wisselslag of 50m vrije slag. Op de langste afstand wisten Wessel van Wijk en Anne Lisman hun inschrijftijden met vele seconden aan te scherpen. Amy en Lars de Kooter en Jansje de Ridder waren niet sneller dan hun inschrijftijd, maar wel sneller dan de limiettijd voor de ‘Brabantse’ en Lars bleef ook nog onder de limiettijd voor ‘Antwerpen’. Op de rugslag was er een grotere deelname en Mirthe Bults, Louise Lobbezoo, Michael Verschoor, Hannah Vink, Anieke aan de Wiel en Lisa van Willigen wisten zich allen te verbeteren.

Op de 100m wisselslag zwommen Amy, Lars en Michael allen onder hun inschrijftijden. Lars was enkele tienden sneller, Amy bijna een seconde en Michael haalde ruim vier seconden van zijn tijd af.

Op de 50m vrije slag wist Rik Vink voor het eerst onder de grens van 30 seconden te blijven en Anieke bleef onder de limiettijd voor zowel de ‘Brabantse’ als ‘Antwerpen’. Mirthe, Louise, Shanya, Nienke Westerhout en Wessel waren sneller dan ooit.

In het tweede weekend van april is de wedstrijd in Antwerpen waarvoor dus enige zwemmers zich geplaatst hebben en het laatste weekend van mei en het eerste weekend van juni zijn de Brabantse Zomer Kampioenschappen in Eindhoven. Tussen die twee wedstrijden in zit de laatste minioren- en limietwedstrijd in Andel waar nog kansen zijn om je te plaatsen voor Eindhoven.

Uitslag Limiet deel 5