Opgericht op 20 mei 1968
 
Nederlands record Marjo Goelema

Nederlands record Marjo Goelema

Gouda, 24 maart 2024 – Tijdens een masterswedstrijd in Gouda heeft Marjo Goelema een Nederlands Masters Record gezwommen. Marjo kwam samen met nog vier masters van de Biesboschzwemmers aan de start van deze wedstrijd. Naast het Nederlandse record werden er ook nog twee Brabantse en drie clubrecords bij de masters gezwommen. Ook werden vier persoonlijke toptijden aangescherpt.

Marjo startte in Gouda op de 50m school- en vlinderslag en op de eerste afstand wist ze een Nederlands record bij de dames 55+ te zwemmen. Uiteraard is deze tijd ook goed voor een Brabants Masters en clubrecord in dezelfde categorie. Later op de middag zwom Marjo ook nog een Brabants Masters en clubrecord op de 50m vlinderslag.

Het laatste clubrecord kwam op naam van Anne-Marie Verschoor-Vos en zij zwom dit op de 100m vrije slag. Ze was 0,11 seconden sneller dan haar snelste tijd bij de Biesboschzwemmers en dus verbeterde ze ook haar persoonlijke record. Op de 50m vlinderslag bleef ze net boven haar beste tijd steken.

Nadine Scheeve, Kirsten van der Steen en Henri Verschoor wisten ook tijden aan te scherpen. Nadine deed dit op de 100m schoolslag en Kirsten haalde bijna een seconde van haar tijd op de 50m schoolslag. Henri verbeterde zich op de 50m vrije slag met ruim twee tienden van een seconde.

De volgende masters wedstrijd is in april en dan wordt er gezwommen in Hoogerheide. Dit is dan de tweede wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2024. Begin mei staan de Nederlandse Masters Kampioenschappen in Eindhoven gepland en daar zal een grote groep aan deelnemen.

Uitslag ROM 4