Zilver voor Romée van Rossem

Breda, 19 april 2015 – Terwijl een groep zwemmers in Antwerpen mee deed aan een internationale wedstrijd, deden Chimène Huisman, Romée van Rossem en Marieke Ruijtenberg mee aan de laatste minioren wedstrijd. Met een zilveren medaille en vijf persoonlijke records was het een geslaagde middag voor dit kleine gezelschap.

Chimène was de oudste van de drie zwemster en had het zwaarste programma met 200 wisselslag en 100 rugslag. Op beide nummers wist ze zich te verbeteren. Op de wisselslag haalde ze 0,03 seconden van haar tijd af, maar op de rugslag ging er ruim zes tienden van haar oude toptijd af.

Romée en Marieke zwommen 100 vrije slag en 100 rugslag. Romée wist op de rugslag ruim vijf seconden van haar tijd te halen en werd beloond met een zilveren medaille. Op de vrije slag wist ze zich helaas niet te verbeteren. Marieke had nog nooit 100 rugslag gezwommen en deed dit voor de eerste keer heel goed. Ze deed alles reglementair correct en dat is zeker met de keerpunten een goede prestatie. Later op de vrije slag liet ze zien veel in haar mars te hebben. Marieke zwom bijna 9! seconden van haar tijd af en bleef voor het eerst binnen de twee minuten. Ze wist zelfs haar record halverwege, op de 50 meter, aan te scherpen.

Het is nu afwachten of er nog deelname is voor de Biesboschzwemmers aan het finale weekend in juni van dit jaar. Dit wordt bekend als alle resultaten bekend zijn en dan mogen per afstand en categorie de beste 18 zwemmers of zwemsters starten.