Zilver en brons voor de Biesboschzwemmers

Werkendam, 9 september 2023 – Tijdens de tweede en laatste van de Open Nederlandse Kampioenschappen Open Water Zwemmen kwamen twee Biesboschzwemmers en een estafetteteam aan de start. Uiteindelijk was de oogst een zilveren, een bronzen medaille en een eervolle vijfde plaats.

De eerste Biesboschzwemmer die aan de start kwam was Lars de Kooter. Lars moest 1500m schoolslag zwemmen en op basis van de wedstrijden van dit seizoen maakte hij een goede kans op de winst. Echter na 500 meter kon hij de winnaar niet meer volgen en moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. Bij de finish kwam hij erachter dat het verschil met de nummer drie niet groot was.

Ingmar Visser kwam bij de masters aan de start en hij moest 2 kilometer schoolslag zwemmen. Ingmar maakte er een spannende race van, want het verschil met nummer twee was ongeveer zes seconden, terwijl nummer vier , maar enkele tienden na hem aan tikte. Dit was de eerste Nederlandse medaille voor Ingmar.

De estafetteploeg moest per persoon 500 meter zwemmen, dit is een korte afstand voor de meeste open water zwemmers. De ploeg van de Biesboschzwemmers bestond uit Wouter van der Stelt, Nico Swart, Sanne van de Pol en Mandy Swart. Op basis van de leeftijden was dit de oudste ploeg. Ze konden zich helaas niet meten met het podium, maar kwamen wel alle vier tevreden het water uit.

Met twee zilveren en een bronzen medaille was het een mooi kampioenschap voor de Biesboschzwemmers. Qua medailles misschien minder dan de afgelopen jaren met de vele gouden medailles, maar toch kijken alle deelnemers terug op een mooi Nederlands Kampioenschap.