Opgericht op 20 mei 1968

Superstart Biesboschzwemmers nieuw seizoen

Andel, 17 september 2022 – Het seizoen 2022-2023 is voor de Biesboschzwemmers in Andel begonnen. De zwemmers tussen 6 en 16 jaar deden mee aan een gecombineerde minioren- en limietwedstrijd. De 19 zwemmers wisten in totaal 20 keer beslag te leggen op een podium plaats en daarnaast werden er bijna 30 persoonlijke records verbeterd.

Twintig prijzen voor minioren

De jongste zwemmers zwommen hun eerste miniorenwedstrijd van dit seizoen. En daar werd goed gescoord met twintig medailles en 21 persoonlijke records. Jesse Drewes, Rivka Jetten, Silke Jetten, Shanya Muilenburg, Femke van den Oven en Marley Spijker ging met goud naar huis. Jesse was op de 50 schoolslag en 100 wisselslag de beste en behaalde op de 50 vrije slag een tweede plaats. Silke was de snelste op de 50 rugslag en behaalde ook nog zilver op de 100 vrije slag en brons op de 200 wisselslag. Shanya wist Silke voor te blijven op de 100 vrije slag en 200 wisselslag, maar op de 50 rugslag moest ze genoegen nemen met zilver. Femke en Marley zwommen 50 school- en vrije slag en 100 wisselslag en op de ‘vrij’ en ‘wissel’ was Femke de beste, maar Marley was dit op de schoolslag. Zilver was er voor Femke op de schoolslag en Marley behaalde tweede plaatsen op de wissel- en vrije slag. Louisse Lobbezoo verraste met een zilveren medaille op de 50 schoolslag en eindigde op de 50 rugslag net naast het podium. Ise Vink wist op de 25 schoolslag naar een tweede plaats te zwemmen met een ruim persoonlijk record. Wessel van Wijk was de laatste die medailles behaalde. Op de 100 vrije slag en 200 wisselslag legde hij beslag op de derde plaats en op de 50 rugslag eindigde hij naast het podium.

Rianne Cornet en Lisa van Willigen behaalden geen medailles, maar zij wisten wel goede races te zwemmen en zelfs persoonlijke records. Nakeebat Dahud zwom drie afstanden voor de eerste keer en behaalde op de 50 schoolslag haar beste klassering. Ze wist als vijfde te eindigen.

Acht persoonlijke records junioren

Naast de nummers voor de minioren, stonden er ook nummer voor de oudere zwemmers op het programma. Op de 200 vrije slag werden drie persoonlijke records aangescherpt. Jansje de Ridder zwom ruim twee seconden sneller en Lars de Kooter haalde zelfs bijna vier seconden van zijn tijd af. Anne Lisman overtrof beide zwemmers met een verbetering van ruim zeven seconden. Anne en Lars wisten zelfs hun 100 metertijd te verbeteren. Rens Lisman zwom ook vrije slag, maar dan de 50 meter. Hij wist ondanks een mindere start en finish zijn beste tijd met ruim een halve seconde aan te scherpen. Anne zwom ook op de 100 rugslag een persoonlijk record van bijna een seconde. Amy de Kooter was de laatste die een persoonlijk record zwom. Zij haalde op de 50 schoolslag ruim twee seconden van haar tijd af.

Op de tweede zaterdag in oktober komen deze zwemmers weer aan de start van een gecombineerde minioren- en limietwedstrijd. Opnieuw zal AquaAltena in Andel het decor zijn van de strijd tussen de zwemmers van Bijtelskil, De Warande, ZVDO ’74 en de Biesboschzwemmers.